Prendre la paraula

jordimartifont

1 de desembre de 2004
Sense categoria
2 comentaris

Un premi per al Jimmy de Falset

El Josep Maria Llorens, lo Jimmy de Falset, ha guanyat el premi al "millor artesà alimentari innovador del 2004".

El Josep Maria Llorens, lo Jimmy de Falset, ha guanyat el premi al "millor artesà alimentari innovador del 2004", una distinció del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya que es va convocar per primera vegada l’any passat "amb la finalitat de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya". El premi, diuen els organitzadors, vol "guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d’aquests productes". I jo que me n’alegro perquè lo Jimmy s’ho mereix, pel seu caràcter afable, comunicatiu, sempre de preguntar-se el per què, de buscar respostes als interrogants -d’investigar en definitiva-, i de comunicació total amb la gent, amb els clients i amb els amics.

Em direu que això no és el que es premiava amb el guardó i tindreu tota la raó del món, però tant me fa, perquè tot el que he dit d’ell és veritat i si no hi ha guardó per a això és perquè la Generalitat d’aquí a dalt encara no l’ha creat, sinó també l’hauria guanyat ell.

Això sí, si passeu per Falset no us perdeu passar per la Xarcuteria i Carnisseria Llorens, un dels llocs on el menjar i les molt diverses formes d’adobar-lo, fer-lo i presentar-lo us pot transportar a la terra dels sentits més exquisits. Hi ha productes de xarcuteria fets de mil i una maneres, barrejant els costums més arrelats amb les innovacions més sorprenents, botifarres de sempre amb altres que necessiten sempre la seva pacient explicació per saber a què es deuen els plaers per als sentits que suposa la seva sempre plaent ingesta.

  1. Fa anys que no he anat per Falset, pero m’estan entrant unes ganes d’anar-hi!!!! Quan hi vagi preguntaré per la xarcuteria Llorenç, miraré, tastaré, compraré i de tornada ja us explicaré les meves experiències sensorials.

    Salut

    Serch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!