Els dies i les dones

David Figueres

COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE TXETXÈNIA

El 23 de febrer de 1944 el poble txetxè i ingúix va ser deportat a l’Àsia Central per ordre d’Stalin sota la falsa acusació de col•laboracionisme amb els nazis. Tota la població va ser traslladada en trens de bestiar cap al Kazakhstan.

 Una tercera part dels deportats van morir durant el trajecte o en els primers mesos de vida a l’exili. Per commemorar aquesta tragèdia l’ONG Lliga dels Drets dels Pobles a través de la seva campanya Txetxènia, trenquem el silenci, s’afegeix als actes que avui es realitzen a nivell mundial tot expressant la seva solidaritat amb el poble txetxè.

L’acte consistirà en el passi del documental “Lejos de la guerra” de Gustavo Cortés i una conferència posterior a càrrec de Mairbek Vatxag, historiador txetxè.

L’acte serà avui a les 18:30 h a la sala auditori del Casal Pere Quart (Rambla, 69 – Sabadell).

Jonathan Litell ha publicat recentment Txetxènia any III. Un relat del viatge que el 2009 va fer a Txetxènia després d’haver-hi treballat com a cooperant el 1996 i del 1999 al 2001. En parlaré més endavant. Us el recomano.

(fotografia: Alik Dzabrailov i Zarema Sadulayeva, activistes assassinats l’agost del 2009)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de No passaran! per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent