Els dies i les dones

David Figueres

Publicat el 30 de juny de 2009

OMBRA O ESCLAT

Hi ha l’ombra o l’esclat. Hi ha la son o la felicitat. Del primer, la ciutat desperta a l’estiu. La nova ciutat. Del segon, un xerric imperceptible de tabals, de gralles, persones…

Els miralls són posats l’un davant de l’altre. I la nit sempre hi ha rondat. Sempre.

Són barraques amb pols a la planta dels peus. La primera albada feta venir al costat de l’amic constatant que l’adultesa us ha atrapat a tots dos.

Són revetlles a tocar d’on Gabriel Ferrater va celebrar les seves, potser. Xiulant coets i petards i amistat, com a brivalls de deu anys.

 Són les banyes de l’utopia amb les cervicals a can pistraus potser per haver-se resistit sempre -i que duri- a no acotar el cap per cap motiu.

Són els jaios i les dames escopint veritats i mentint només amb l’art del bell teatre.

Són les tronades amb els mascles petant molt i  tant endins mentre un bitxet de dos mesos calma a son pare, cagat com és, refugiat en un bar.

Són els polítics que no ballen i fan ballar. Són la mulassa i els gegants que sí que ho fan. I el bestiari i la ciutat que es bada com una taronja, té.

Són els balls amb l’alcohol més barat al bar de més amunt i ballar Maiqueljacson sense cap vergonya i fer-se venir el sol i despertar a la ciutat i esmorzar-se la ciutat…

Hi ha l’ombra o l’esclat. Hi ha la son o la felicitat. Hi són.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Quadern d'atzars per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent