Els dies i les dones

David Figueres

PETIT GRAN INVENTARI D’ARTISTES DESCONEGUTS (II)

Danone, Guadalupe – Ballarina i actriu mexicana. Després de fer algunes pel·lícules de baix pressupost al seu país natal  com Natillas a mi i El abuelo tiene un flan va estar a punt de treballar a les ordres de Buñuel. De la mà del director txec Mirolsav Yoplait provà fortuna a Hollywood sense cap mena d’èxit. Famosa pels seus escàndols sexuals, morí a Los Ángeles quan Yoplait la sorprengué al llit amb l’actor també txec Vaclav Txamburcí.

Gelocatile, Emile – Dramaturg francès. Fortament influenciat per l’expressionisme alemany, cal destacar la seva obra més famosa: "El Crit" -inspirada en el quadre de Munch- on tres actors, alternativament, sortien a l’escenari a cridar durant 3 hores cadascú. Els espectadors que aguantaven l’espectacle eren obsequiats amb uns bombons l’envoltori del qual hi havia la firma del dramaturg.

 

Jolms, Txerloc – Psicoanalista i escriptor alemany. Malgrat que publicà diversos relats policíacs protagonitzas pel detectiu privat Arthur Conan, ambientats en el Londes victorià, no adquirí mai prestigi literari en vida. La seva tesi doctoral sobre els transtorns de la personalitat estudiats en el seu pacient i amic L.M. Ental Ghuatsonn, li valeren una gran reputació mèdica. 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lírica lleugera per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent