Els dies i les dones

David Figueres

PALMA TAMBÉ SERÀ CIUTAT REFUGI

El proper dia 22 de desembre, l’Ajuntament de Palma, s’adherirà a la Xarxa de Ciutats Refugi (ICORN) promoguda pel PEN Internacional. Des de la Conselleria de Benestar Social i la de Cultura es dotarà econòmicament el projecte per tal que un escriptor o escriptora pugui el 2009, beneficiar-se d’aquesta iniciativa.

En roda de premsa a Palma per tal de presentar el projecte, Carme Arenas, secretària general del PEN Català, va mostrar-se del tot satisfeta perquè als Països Catalans, seguint l’estel·la d’altres ciutats com Frankfurt o Oslo, es vagi expandint aquesta xarxa.

L’experiència de Barcelona, que des del 2006 acull l’escriptor algerià de cultura amaziga, Salem Zenia, ha esperonat al PEN Català, responsable del programa que acull Zenia, Escriptor Refugiat,  a donar a conèixer aquest projecte per tal que moltes més ciutats s’hi impliquin.

En aquest moments, a més de Barcelona i Palma, Sant Cugat del Vallès també ha près consciència de les necessitats d’un grapat d’escriptors d’arreu del món que demanen poder sortir del seu país per les amenaces que reben o perquè la seva obra és censurada sistemàticament.

Esperem que el degoteig de ciutats refugi als Països Catalans sigui incessant. En aquest moment Cerdanyola del Vallès, sembla que també podria unir-se a aquesta xarxa. Bones notícies solidàries enmig de tanta i tanta crisi.

foto: Nanda Ramon, regidora de Cultura; el diputat Miquel Àngel Llauger; Carme Arenas, secretària general del PEN Català; Eberhard Grosske, regidor de Cultura y Benestar Social; Biel Mesquida, escriptor, blocaire i membre del PEN Català i Sebastià Perelló, escriptor i membre també del PEN Català



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de PEN Català per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent