Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Anouetes amb massapà (recepta familiar)

Per primera volta en la vida m’he arremangat i m’he posat, jo també, a pastar per fer un dels meus dolços nadalencs preferits: anouetes amb massapà. 

La recepta: la de ma mare de tota la vida. I és més fàcil del que em pensava!!! 

Si voleu, preneu nota.

I ho podeu considerar com el meu regal de Nadal.  🙂

Ingredients:  

– 1/4 de sucre blanc

– 1/4 d’ametlla pelada ratllada

– 1/4 de moniato blanc bollit, pelat i xafat
– 3 rovells d’ou

– anous pelades (les podeu comprar senceres i pelar-les a casa, que estaran més bones)

Es fa una massa amb el sucre, l’ametlla, el moniato i els rovells fins que està ben lligada i deixa d’apegar-se als dits (cal una miqueta de traça i una dosi de paciència).

Amb una cullera, o amb els dits, s’agafa massa i es fa una piloteta, més o menys igual de gran que les de ping-pong. Es posen trocets d’anou dins la massa -l’equivalent a una anou per boleta- i es torna a arredonir. És més fàcil si teniu les mans un poc banyades. Us les haureu d’anar rentant de tant en tant, si no, la massa no es solta bé. 

Es van col·locant sobre una safata per al forn, sobre paper vegetal o encerat, i separades perquè no es toquen en créixer al coure’s.
Es pinten amb rovell d’ou, i es posen al forn, a foc no massa fort (uns 150 graus) fins que estiguen dauradetes. No vulgueu fer-ho més ràpid o no es courà bé l’ou i pot haver-hi problemes!!!

Quan ja estan fetes, i es refreden, s’emboliquen amb paper de celofan transparent (el de colorins no és adequat perquè deixa tinta!) com si foren caramels.

Bon profit!!! I bones festes!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent