Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Quin món, el del karaoke (al Seba’s)

Dissabte, després de sopar amb la B. i la M. a un restaurant suís aquí al barri (quines fondues!), buscàvem un lloc on prendre alguna cosa, i preferiblement sense haver de tragar fum. I així vam anar a parar al Seba’s. Sí, sí, escrit així, amb ‘s. Bé, de fet, al cartell més gran, a l’entrada, ho tenen amb *s, que ja és total.

És una sala gran, amb dues plantes. A la de dalt, amb billars i futbolins, es fuma, i només hi vam estar per arribar-hi a les escales de baixada. I al soterrani, ni gota de fum. I un panorama difícil de descriure.

Parets folrades d’espills d’aquells com fumats, que fan pinta de puti-club de fa un quart de segle, tauletes ancorades al terra i sofàs de color roig llampant. En una cantonada, la maquinària del karaoke, amb un mestre de cerimònies que s’ha de veure per creure. Al costat, la barra. Les begudes, baratíssimes.

Però el millor, el personal del local. El grup de matrimonis de quaranta-i-molts, dependetes de parades del mercat i taxistes, alguns amb el fill adolescent que no han sabut amb qui deixar i que encara no es pot quedar sol a casa; els que porten escrit al front que són divorciats recents i no saben com sortir-se’n, i que van fent caixa a la barra; un italià que només demana de cantar balades; una filipina que no sabem d’on ha sortit, vestida amb un pam de tela i un noviet d’ací que no para de babejar quan ella canta (i quan no també); cinc o sis bolivians que demanen boleros; uns gitanos ben mudats (sobretot elles)… I també unes xiquetes amb palestina de coloraines, rastes i un accent en cantar en anglés que delata una educació de categoria, o uns estudiants d’enginyeria amb pinta de tímids que de sobte es destapen amb una veu magnífica…

Diuen que el Seba’s va ser un garito mític als huitanta, d’aquells on acabaven els més cràpules ben entrada la matinada. Ara és una altra cosa. Però em sembla que hi tornaré. L’experiència bé paga la pena.

P.S.: Per cert, qui deu editar els vídeos de fons de les cançons del karaoke? Jo m’hi vull dedicar!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent