Privatització del País Valencià: ara metro i tramvia

Segons publica hui El País, l’última del govern valencià és que pensa donar al millor postor la nova línia de metro de València, i la de tramvia d’Alacant.

I ningú no diu res? A tots ens sembla ja normal que els serveis públics més bàsics (el transport, la sanitat…) tinguen una gestió privada, en mans d’empreses afins al que mana en el moment de crear-se, en lloc de romandre en mans de les institucions públiques?

Bé és cert que en ocasions els serveis privatitzats funcionen millor. L’estratègia és clara i efectiva: fem que les coses públiques vagen tan malament que quan milloren una miqueta, la gent tinga més present això que no el rerefons ideològic que suposa la privatització.

Però jo no em puc conformar amb això. Serà que continue sent una idealista.

5 pensaments a “Privatització del País Valencià: ara metro i tramvia

  1. No crec que privatitzar sigui garantia de més efectivitat, i menys si la privatització consisteix a repartir “xollos” entre els amiguets —normalment xorissos, ganduls o inútils—, ben sovint, a més, els mateixos que prèviament des d’un càrrec polític o tècnic han contribuït al mal funcionament dels serveis mentre han estat públics. … Mira les elèctriques, privatitzades i Barcelona a les fosques per manca d’inversions a la xarxa el mateix any que van repartir dividends històrics entre els accionistes…

    Es tracta de mantenir plataformes de poder i diners al marge de l’evolució política, per si en algunes eleccions —o per alguna traveta o guerra a mort dins el mateix partit— s’acaba viure de la política i fer negocis estil Zaplana des dels càrrecs.

    L’educació, la sanitat, l’atenció a les persones… això mai, mai s’hauria de privatitzar. Fins i tot, utòpicament, a més de mantenir la titularitat pública s’haurien d’obrir i democratitzar encara més amb participació de ciutadans compromesos.

    Perdona l’extensió, però és que hi ha coses que m’encenen.

  2. Aquests malparits capitalistes privatitzarien sa mare si això els hi donara beneficis.
    I a l’Encarna li dic: això de Comunitat Valenciana és pels borregos que repeteixen el que veuen a la TV. Les persones que tenim un mínim de sentit crític no adoptem la terminologia dels que ens manen. Usem la que creiem adequada. Ara bé, alguns potser trobarien bé que el PP canvaiara la denominació CV i adoptara CB (Colla de Bandarres). Segur que als quatre dies ja eren majoria els que s’hi referien al nostre País amb aquest nom. Per mi com si ens annexionen al Vaticà: el meu País sempre serà el País Valencià o els Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *