Dubte d’última hora (Isaura o no Isaura?)

Estava enllestint les paperetes per anar a correus i votar ja, i tot d’una m’ha entrat un gran dubte.

I si votar a Isaura resulta que és un vot inútil perquè no aconsegueix el suport que necessita per ser diputada i acabe afavorint el PP? I si Zapatero no pot formar govern i tornen els Zaplana i companyia?

Que sí, que el PSOE tampoc no és cap meravella, però tot és comparar… I a més em fa l’efecte que als del nord us semblen més pareguts, PSOE i PP, del que ens sembla als del sud… Potser perquè els patim de manera més directa…

Em done 24 hores més. D’ací a demà prenc la decisió i vaig a votar. Mentrestant, aniré repetint-me a mi mateixa: Isaura o no Isaura? Eixa és la qüestió…

18 pensaments a “Dubte d’última hora (Isaura o no Isaura?)

 1. … haver de decidir el vot ja no per aquells que penses que defenen les teves idees sinó per evitar que uns altres sortin.

  Potser tens raó en això que els del Nord els trobem més pareguts, però quan veig el que fa el PP al sud i el que fan els sociates aquí al Nord on han manat tota la vida en alguns ajuntaments les diferències són ben poques.

  I, la veritat, tan sorti ZP o Rajoy crec que estarem ben fotuts al nord, al sud, a l’est i a l’oest…

 2. … que és una mica depriment això de votar en negatiu per evitar que algú isca que no en positiu per escollir aquell que penses tu que millor defen les teves idees.

  Potser tens raó que al Principat veiem més semblants al PP i al PSOE que no pas al País Valencià, però si observes el que fan els sociates als llocs on manen des de sempre veuràs que no hi ha pas tantes diferències, potser de forma, però no de fons. I a mi fa temps que les formes m’han deixat d’importar.

  Sorti ZP o sorti Rajoy el que és segur és que ja siguem del nord, del sud, de l’est o de l’oest estem fomuts.


   


   


 3. Per un sol vot no variarà l’adjudicació d’escons a la circumscripció de València, per tant el millor és votar d’acord amb el grau de proximitat dels teus objectius amb els de les diferents candidatures.

  A més, mentre partits com ERPV no tenen cap opció, en el cas de Bloc-IdPV-Verds sí que hi ha unes mínimes opcions de dur una veu valencianista i no sucursalista al Congrés.

  Salut!!

 4. T’entenc perfectament. Jo també m’he convertit en un dels famosos (i cobejats) indecisos. Em passa sempre en les eleccions generals: com que saps d’avantmà que la teua opció, la que vols realment, la que t’ix “del cap i del cor”, com diria Rajoy, té (siguem honestos) ben poques possibilitats, t’assalta el dubte si no estàs votant de retop al PP. I… osti, és fotudament refotut això!
  Al remat, en ocasions anteriors (i em sembla que és el que faré ara també) he acabat escoltant el cor, perquè no ens enganyem: per al que fan uns i altres per nosaltres, els valencians, tant em fa si inidirectament se n’aprofiten del meu vot.
  Però fot, sí.

 5. Benvolguda Desficiosa,

  Estic en una situació ben similar a la teva.

  Visc al nord. I jo els trobo molt, molt diferents, el PP i el PSOE. Potser el que ens passa és que sovint ens fixem només en les similituds, que també hi són, o ens centrem massa només en l’aspecte nacional, en què les diferències —que també n’hi ha—s’aprimen des del nostre punt de vista a causa de la gran distància que ens separa d’ambdós partits, que fa que les que hi hagi entre ells ens semblin mínimes . Però en moltes coses, i essencials, les diferències són enormes. Fins i tot en l’aspecte nacional en trobariem de definitives. Cap membre del PP pot arribar a manifestar-se respecte a Catalunya de la manera que ho ha fet Zapatero, tot i que sigui ben poca cosa el que hagi fet. El PSOE ha retallat l’Estatut, però el PP encara ha trobat entre els parracs algunes peces per a estripar-les una mica més al Tribunal Constitucional. El PP no podria mai pactar res amb ERC o el BNG, per a dir dos exemples.

  I si no, ho preguntes als teus “amics” de la Conferència Episcopal, o els de la Asocicación de Víctimas del Terrorismo, al Foro d’Ermua, o a Jiménez Losantos i a la resta de feixistes que es fan dir liberals (quina perversió del llenguatge!), que tenen ben clares les seves preferències… i estableixen rotundes diferències entre ambdós partits, fins i tot en la consideració de les realitats nacionals catalana, basca i gallega.

  Ja t’ho deia. Em trobo en una disjuntiva paral·lela a la teva. Mai he votat socialista. Però aquesta vegada, i davant el desastre continu que protagonitzen CiU (si només fos Convergència… però això d’Unió ja no m’ho empasso)  i ERC, la insubstancialitat d’IC-V i atenent al caire que ha pres el PP, m’ho plantejo seriosament. Perquè IC-V, CiU i ERC s’ofereixin en subhasta a la baixa, a quin més barat, per a completar la majoria que necessiti el PSOE a canvi del poder per a ells i sense obtenir res per a Catalunya, ja voto directament els socialistes… encara que m’hagi de tapar el nas. Que hagin triat la Chacón com a cap de llista de la meva demarcació, és, però, un greu obstacle per a prende la decisió final en aquest sentit….

 6. Només cal recordar que l’Estatut del País Valencià ha estat pactat entre PP i PSOE sense cap aportació de ningú més i molt rebaixat. Amb això ja n’hi ha prou per a mi.  A més Isaura ho ha fet molt bé al Congrés. Hi ha poques possibilitats que isca però tot depén de nosaltres.

  Per acabar, llegiu l’article Respirar de Juli Martínez Amorós que he trobat a Pàgina26.com

  A mi m’agrada respirar, com diu ell. A mi també.

  Enric

   

 7. Només cal recordar que l’Estatut del País Valencià ha estat pactat entre PP i PSOE sense cap aportació de ningú més i molt rebaixat. Amb això ja n’hi ha prou per a mi.  A més Isaura ho ha fet molt bé al Congrés. Hi ha poques possibilitats que isca però tot depén de nosaltres.

  Per acabar, llegiu l’article Respirar de Juli Martínez Amorós que he trobat a Pàgina26.com

  A mi m’agrada respirar, com diu ell. A mi també.

  Enric

   

 8. Quina és la utilitat real de l’apostasia? On és el pragmatisme de ser apòstata? És útil? Es nota socilment? Em sembla que no gaire. Però no em negaràs que alguna part interna de nosaltres es queda més a gust, que tenim la sensació de la faena ben feta, de la coherència personal, de la llibertat no coartada.

  És el que em passa quan pense en el vot útil. La utilitat és molt relativa. És la diferència entre fer les coses perquè vull o perquè s’han de fer. Per a mi Isaura és útil.

 9. Recordeu les eleccions autonòmiques i municipals de l’any passat?

  Jo encara hi pense. Per coses com aquestes del vot útil, l’Entesa va perdre els dos regidors que tenia a l’Ajuntament de València. I tot perquè es presentava la Carmen Alborch, tan progre ella i tan feminista, que va arreplegar els vots de l’esquerra en un intent a la desesperada contra Rita. Com a resultat, el PSOE es va quedar amb els 12 regidors que tenia, el PP encara en va augmentat amb 2 més i es quedà en 21 i EUPV-VERDS-IR es quedà fora, amb el 4.77% dels vots. I això que l’estratègia estava claríssima!

  Per no parlar del Pla. Bon vent, senyor! Descansats quedem els valencians!

  Jo es que dec tenir les entranyes sensibles.  No puc amb ells, de veritat, el PSpv, en el millor dels casos, em fa urticaria…


      

   

 10. Si tothom fa  com tu, adeu Isaura!. Aquesta és la trampa que posen els dos partits majoritaris per treure’s de sobre la nosa que els representa la diversitat d’opcions possible… Votem a qui votem a España governarà el pp o el psoE, per tant tots hem de votar amb conciència i honradesa, sobretot els valencians, illencs i catalans. NO els facilitem més l’uniformisme psoE-pp que volen… Ànims, Desficiosa, segur que des d’avui fins el dia 9-M convenceràs a uns quants més per a que votin a Isaura…

 11. i he fet un vot que podria ser inútil, però no crec que afavorisca el PP. Vota el que t’agrada i prou, a més, tenint una apòstata a qui votar…no t’ho penses més!

 12. La circumpscripció de València té 16 escons. Si no guanya Isaura el escó 16é li’l donaran al partit més votat en aplicació del repartiment de restos ( ley de d’Hont). Si és el PP el partit més votat segons totes les enquestes, la millor manera de fotre’l és votar a Isaura.

 13. Aci un altre que votara a una xica que potser no anira al congres. Pero, per fi, crec que iniciativa es l’alternativa real a esquerra unida que necessitavem a valencia.

  I hope we’ll right!!! Actually, the problem is that this elections are worse than 2004. PP and PSOE will have more representation in the Congress?… puf, sorry for my English!!! but I need to practice it!!!

  See you!!