Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Nosaltres parim, nosaltres decidim?

Quan vaig a alguna conferència o activitat semblant dels grups organitzats de feministes (que no és gaire sovint, tot s’ha de dir), sempre em quede amb la sensació de què, en el fons, el discurs (i l’estètica!) continua sent, si fa no fa, el mateix que fa trenta anys.

I una, ingènuament, tendeix a pensar que les feministes s’han quedat parades en el passat, que les coses ara són molt diferents, i que cal renovar les idees.

Però potser no. Potser és que els problemes i els drets pels que cal lluitar continuen sent els mateixos. Mireu si no tot l’embolic amb les detencions dels últims dies dels professionals de les clíniques on es fan avortaments. I encara gràcies que (per ara) no han detés cap de les pacients, si no vaig errada.

Segur que hi ha mil detalls en el tema que se m’escapen (tampoc no he seguit la notícia amb deteniment) però la qüestió de base és encara la mateixa: tenim dret les dones a decidir si volem o no interrompre un embaràs? I amb la llei a la mà, per molt que durant anys s’han desenvolupat els subterfugis que sabem per fer-ho, la resposta real és que no.

Potser és l’hora de desempolsegar els vells lemes i tornar a reclamar la llibertat total. Perquè si nosaltres parim, nosaltres hauríem de poder decidir.

(I hauríem de poder decidir també com volem parir, que tampoc no podem fer-ho).



  1. visNooo nononono, el discurs feminista no està passat de moda però aquesta és la nova estratègia de l’opressor! Queda molt per fer.
    El pitjor és que les dones es pensen q estan "alliberades" però no és cert. I això és pitjor q ser conscient. "El que sap que està tancat, li queda l’esperança de poder-se escapar".
    De vegades oblidem que "el part" forma "part" del cos de la dona per molt que qui vagi a néixer sigui un altre ens…és complicat, és complicat…CAL SEGUIR LLUITANT!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent