Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

El transport públic a la ciutat de València

M’ha sorprés una notícia que publica hui Las Provincias (no es un diari que em mire sovint, però volia saber què deien del discurs de Mas i, per cert, encara no diuen ni mu).

Resulta que tot i l’increment d’habitants a València ciutat i l’arribada de població forània, el transport públic municipal cada any té menys usuaris.

Mentrestant, cada vegada que parle amb algú de València, tot són queixes sobre com està el trànsit. Que si amb les obres no hi ha per on passar i l’embolic als voltants de l’estació del nord és impossible, que si no sé qui arriba tard perquè està en un embús ‘de-no-te-menees’ a la plaça de la reina…

Supose, a més, que el parc mòbil privat no para de créixer, alimentat en part per les plusvàlues de vendre aquell hortet que ara convertiran en part d’un camp de golf, o el ‘pelotazo’ d’aquell piset destartalat que han venut per un preu escandalós.

L’ajuntament fa anys que no amplia la flota d’autobusos. Però és que si la gent deixa de gastar-los, a més tenen justificació. Ja sé que és una espiral complicada de desfer: si el transport públic va malament, usar-lo és un patiment. Però si no s’usa, cada vegada anirà pitjor.

I, mentrestant, seguim contaminant, que total…



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Transport públic per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent