Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Publicat el 22 d'agost de 2007

Comarques valencianes i hòmens del temps de TV3: incongruència constant

Ja em fa gràcia com s’ho munten els hòmens (i la dona) del temps de TV3 per no dir província tot i que s’hi refereixen constantment: les comarques de Girona, les comarques de Lleida…

Això, pel que fa a Catalunya. Però quan toca l’hora del País Valencià (sí, continuen dient País Valencià, i per molt temps, espere), aleshores es fan un embolic digne de veure. Normalment diuen que plourà o farà sol a ‘Castelló, València i Alacant’. De tant en tant, però, filen més prim i aleshores es fa encara més evident la idea provinciana (és a dir, de províncies) que tenen al cap.

Hui, per exemple, anuncien que demà pot ploure ‘a l’interior d’Alacant i a la Vall d’Albaida’. Arrea. Ja em figure que no volen dir ‘interior de la ciutat d’Alacant’, sinó més aviat el Comtat i l’Alcoià, però es veu que se’ls feia massa llarg.

Clar que potser a la majoria dels espectadors del nord si els dius ‘el Comtat’ es queden igual que si els dius la Conxinxina. Coses del sistema educatiu ‘autonòmic’, supose.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mitjans de comunicació per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent