Comarques valencianes i hòmens del temps de TV3: incongruència constant

Ja em fa gràcia com s’ho munten els hòmens (i la dona) del temps de TV3 per no dir província tot i que s’hi refereixen constantment: les comarques de Girona, les comarques de Lleida…

Això, pel que fa a Catalunya. Però quan toca l’hora del País Valencià (sí, continuen dient País Valencià, i per molt temps, espere), aleshores es fan un embolic digne de veure. Normalment diuen que plourà o farà sol a ‘Castelló, València i Alacant’. De tant en tant, però, filen més prim i aleshores es fa encara més evident la idea provinciana (és a dir, de províncies) que tenen al cap.

Hui, per exemple, anuncien que demà pot ploure ‘a l’interior d’Alacant i a la Vall d’Albaida’. Arrea. Ja em figure que no volen dir ‘interior de la ciutat d’Alacant’, sinó més aviat el Comtat i l’Alcoià, però es veu que se’ls feia massa llarg.

Clar que potser a la majoria dels espectadors del nord si els dius ‘el Comtat’ es queden igual que si els dius la Conxinxina. Coses del sistema educatiu ‘autonòmic’, supose.

2 pensaments a “Comarques valencianes i hòmens del temps de TV3: incongruència constant