Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

La portada del Levante de hui: no apta per depressius

Mare-de-deu-senyor. Em connecte a la portada del Levante-El Mercantil Valenciano (que, per cert, ha canviat el disseny de la web) i només començar el dia em trobe tres titulars que per si sols ja em farien perdre la fe en la raça humana:
Tres skins ataquen un grup de menors homosexuals a Gandia
El capellà substitut per vacances d’una ermita de Bincàssim exigeix els feligresos que donen bitllets i no monedes
Les escoles privades (gairebé totes catòliques) augmentaran els beneficis un 170% per les ajudes públiques

I, com dic, això només a la portada. M’he negat a entrar a les diferents seccions. Crec que si ho arribe a saber, m’haguera quedat hui sense llegir la premsa valenciana en lloc d’haver d’indignar-me amb el món de bon matí.



  1. No se si em permets que penje ací, açò que he trobat per internet:

    El Fòrum per la Memòria exigeix que es paralitze el temple als «màrtirs» de la guerra que l’Església
     vol fer a l’antiga Fàbrica de Cross als Poblats Marítims de València

    Dues-centes seixanta persones s’han adherit en menys de vint-i-quatre hores a la carta oberta a l’Arquebisbat i l’Ajuntament de València promoguda pel Fòrum per la Memòria per a exigir que es paralitze la construcció d’un gran santuari dedicat a les 233 «víctimes innocents de la Santa Croada» o màrtirs de la Guerra Civil, projectat en sòl municipal permutat a l’Església al costat d’altres solars pel solar de l’Almoina. La iniciativa pretén eixir al pas d’un projecte que la presidenta del Fòrum, Amparo Salvador, no vacil·la a titllar de «escàndol de proporcions vergonyoses». El manifest, a més de recordar el suport de l’Església catòlica a l’alçament militar contra la República i al règim de Franco, considera la iniciativa un greuge davant la situació que es troben els víctimes de la repressió franquista. Per al Fòrum el «macrosantuari» projectat «es construeix per a desviar l’atenció de l’immens horror que va anar la repressió franquista a València, de la qual donen testimoniatge les 26.300 persones enterrades en les immenses fosses comunes del cementiri». Així mateix, el text al·ludeix al fet que després de trenta anys de democràcia les víctimes del franquisme segueixen sense ser rehabilitades públicament, mentre que, «per contra, després de 70 anys d’honors i reconeixements, els religiosos que van donar el colp d’estat han arribat fins i tot a ser canonitzat pel vaticà, en una clara apologia del feixisme». La indignació era indisimulada per a la presidenta del Fòrum qui es preguntava: «És que mai van a cansar-se d’insultar a les víctimes del franquisme » Per això, Salvador destacava que aquesta iniciativa de cartes impulsada a través de la web del Fòrum, és només una mesura d’urgència, que es continuarà amb noves iniciatives per al pròxim curs que aglutinen a altres organitzacions i ampliar el rebuig al que considera una «afronta a l’honor de tota la ciutat». Per a signar la carta:

    http://www.forumperlamemoria.org/spip.php?article121

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Anticlerical per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent