Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

A TV3 no saben diferenciar entre ‘abonat’ i ‘persona’

Porte tot el dia amb TV3 com a soroll de fons, i ja he perdut el compte de les vegades que han donat xifres de ‘persones’ afectades per l’apagada.

De tant en tant diuen ‘abonats’, o ‘usuaris’, com si es tractara de sinònims, i sense fer ballar els números. A veure, senyors periodistes i reporters: no, no és el mateix. Així que deixen de dir ara mateix que aquesta nit 110.000 persones no han tingut llum, perquè segur que n’han estat moltes més. Per cada ‘abonat’ (habitatge, oficina, botiga, establiment…) hi ha, generalment, més d’una persona. No és tan complicat d’entendre.

I no sé si ho fan per mirar de minimitzar les xifres o per pura ignorància. Diria que és més bé la segona opció, i això encara fa la situació més lamentable.



  1. Aixo sembla el començament del segle passat, quan de l’electricitat en deien "llum".

    El que ha pasat es un tall en el subministrament electric que ha afectat a un mun d’aparells que funcionen amb energia electrica, entre d’altres el diversos aparells que produieixen llum.

    Esclar que el que sembli que estem en el començament del segle XX no es res comparat amb el Dijueves que semblaba que estaben a l’Edat Mitxa.

  2. Em sap greu el teu desfici…

    en qualsevol cas, el que et diria és que escoltessis Catalunya Radio ja que, per exemple ahir no vaig parar de sentir "abonat", amb la conseqüent diferenciació entre usuaris i abonats. O directament afectats.

    Potser és perquè sóc periodista que m’enerva la facilitat amb que hi ha gent que es pren la confiança de titllar d’ignorants, sinó d’estúpids els professionals que es dediquen al periodisme.

    No ho sé, pensa-hi. Si justament penses el contrari, fes-m’ho saber. Si et fa mandra deixa-ho.

    Salut,

    Martí

  3. No es l’ùnic mitjà que comfón abonat per usuari, però a Rac1 i Catalunya Radio si que ho diuen ben clar, abonats, en el ben entés que un abonat es una vivenda on hi viuen ics persones.

  4. Hola Desficiosa, aquest cop no puc estar més en desacord amb la teva generosa suposició que és ignorància (no fa per tu ser tan innocent). Les maniupulacions continuades de l’informació per part dels mitjans (i en aquest cas TV3 està recuperant terreny a marxes forçades) no són mai fruit de l’ignorància ni d’errors. És senzillament manipulació. I ho sento pel pobre periodista però pel seu gremi seria molt millor que fos ignorància o un error que el què en realitat és. I no siguem ingenuus, per manipular ja no se li diu a un periodista el que ha de dir o escriure sinó que es tria a les persones  de manera que ja tinguin "el punt de vista" adequat i aixó tot queda molt més elegant i fi. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mitjans de comunicació per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent