Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Ara ens volen fer creure que la visita del papa va ser un negoci redó

Acabe de saber (gràcies, carabassa), que més de mig any després, el govern valencià fa públic quants diners es va gastar en la visita del papa: 1.943.778 euros. Menys de dos milions. I, atenció, "l’impacte econòmic" va ser de 223 milions. És a dir, que als ciutadans de València els deuen estar eixint els diners per les orelles gràcies a la visita.

I es suposa que ens ho hem de creure. I votar-los al maig, clar.

Primer: aquesta xifra de despesa no se la poden creure ells mateixos ni el dia dels innocents. Recordem: desplegament de policies proper a l’estat d’excepció, lloguer de centenars de lavabos públics, allotjament per a no sé quants bisbes, pantalles gegants per tota la ciutat, regals institucionals… Si només l’altar temporal va costar quasi un milió! I no parlem de la retransmissió de Canal 9 (o és que ara diran que la tele no la paga el govern?).

Segon: això dels ingressos sí que no m’explique d’on ho han tret. Ho diré en paraules d’una amiga meua, propietària d’un bar i d’un restaurant al barri del Carme: va ser un desastre monumental. Com que el govern insistia tant amb la invasió de masses beates que patiria la ciutat, els restauradors es van afanyar a comprar menjar i begudes per abastir un regiment. Però els quatre gats que al final van anar no van gastar pràcticament res, anaven amb l’entrepà de casa i l’ampolla d’aigua que els donava no sé quina marca. Al mateix temps, els autòctons van fugir de la ciutat aquell cap de setmana. Les begudes encarregades als establiments de la meua amiga (refrescos, sucs, cervesa) li van durar fins a ben entrat l’estiu. I aquells dies va perdre molts diners.

Jo no entenc molt de política, constitucionalitat i justícia, però no deu haver alguna manera de denunciar i processar els que no paren de dir mentides?



  1. Denunciar-los i processar-los per una "’mentideta" com aquesta? Tenint en compte la fotracada de milions que ens costa Canal Nueve i que la seua creació era per a fomentar l’ús del valencià, això del Papa no és res… 🙁

  2. No només això del papa. Fa un parell de dies va eixir a l’INFORMACIÓN que el "Govern valencià" s’ha gastat en un mes en publicitat el que costen dos centres de salut.
    I és que curiosament ara, a dos mesos i mig de les eleccions comencen a aparéixer pels carrers cartells publicitaris de poc gust dient com de bé va la comunitat, que feliços que estem els joves amb un "pla de lloguer" del que ningú no n’ha sentit parlar. Això no es pot denunciar?. Ho dic perquè una cosa és que ho facen a mitja llegislatura, però a dos mesos i mig de les eleccions?.
    Què recoi està fent el "Pla" allà a València?.

    Quina vergonya.

  3. Bones! La veritat és que començo a està una mica fard de la "catolicofòbia" que estem vivint. Quan ens adonarem que la unió fa la força? Els independentistes catalans no podem anar seprant-nos entre: creients i no creients, protestants i catòlics, d’esquerres i de dretes, alts i baixos… A mi m’alegra molt que el Sant Pare vingués als Països Catalans i hi vaig anar molt orgullós. Si a un altre no li desperta cap simpatia, que no hi vagi, tot és absolutament respectable. Ara bé, lluitem junts per la independència, independentment de la resta d’opinions, creences o costums. No ens separem!

    Visca Catalunya lliure!

    Xavi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Anticlerical per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent