Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Publicat el 9 de gener de 2007

Això de la tele per internet

Amb això de l’estrena de format de VilaWeb TV, segur que hi ha qui pensa que no és més que una anècdota o, com a molt, una cosa més que es suma a les webs i televisions convencionals. Però això de la televisió per internet és molt més.

Fa uns mesos em vaig comprar una tele nova. A banda de l’entrada de l’antena col·lectiva, té possibilitat de connectar-hi sis coses més. Encara em queda alguna entrada lliure, però ara per ara a la mateixa pantalla puc veure el reproductor de DVD, un vell vídeo VHS, una videoconsola, un disc dur extern on tinc més de 200 GB d’arxius de vídeo, i un ordenador.

Per a mi això de la tele per internet ja no és, doncs, una cosa a banda, sinó que en lloc de fer zapping amb els canals de la tele, el vaig fent a la xarxa si em ve de gust. He renunciat a instal·lar-me el satèl·lit, per exemple, perquè si vull veure les notícies de la CNN o la BBC només he d’anar a les webs corresponents, i triar veure el vídeo que m’interessa. I si vull coses més exòtiques, a wwiTV o Beeline puc triar entre centenars de canals de tot el món i de diverses temàtiques, com ara un de nord-americà que passa pel·lícules clàssiques nit i dia.

Ja sé que la qualitat d’imatge en streaming, ara per ara, no és com la de la televisió digital. Però esperem una mica a veure com resulten iniciatives com el projecte Venècia, o a què augmenten els amples de banda, i podreu desfer-vos de tots els decodificadors i milers de comandaments a distància. Amb només un i un ratolí, ho tindreu tot fet.

Pel que fa a les sèries de ficció, per exemple, no és cap secret que es poden descarregar amb algun dels programes de P2P, en l’idioma que es vol, amb o sense subtítols, també disponibles en diverses llengües. I així me les mire a l’hora que vull, les pare i les torne a posar en marxa, i si m’ho puc permetre, m’empasse tres o quatre episodis seguidets de The West Wing, Studio 60, Sugar Rush, Sex in the City o Lost (ho sé, tinc gustos eclèctics).

Les principals televisions nord-americanes en creació de ficció (ABC, NBC, HBO, Showtime…) ja han vist on és el futur. A més d’oferir els episodis de sèries en format per descarregar a través de l’itunes a un preu de rissa (comparat amb les quotes d’abonament de les teles digitals), ara ofereixen els episodis complets online. Llàstima que, pel moment, ho tinguen restringit a IPs del territori dels Estats Units (per això de poder vendre els drets a la resta de països).

Ja ho veureu, en uns mesos, això de la tele a la carta que fa tants anys que es preconitza serà ja de veritat. I per internet.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent