Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Efectes colaterals de la llei antitabac

No sóc jo massa d’eixir per la nit. I des que vaig deixar de fumar (més de tres anys ja), que tampoc no freqüentava de dia els bars plens de fum.

Ara, però, estic més devanida que un gínjol. Estic (re)descobrint llocs que havia vetat perquè els meus ulls no aguantaven aquell aire, ja no he de pensar en caramboles quan quede amb la gent que té criatures xicotetes (en tot Gràcia només havíem localitzar dos o tres cafeteries on no es fumava!) i ja no em fa tanta perea eixir per la nit.

Perquè una de les coses que menys m’agradaven era el moment de tornar a casa i haver de deixar tota la roba a la terrassa, per evitar que encomanara la pudor per tot arreu, abans de procedir a desinfectar-la al dia següent. I ara ja no cal!

Jo no sé si algú s’ha parat a pensar en els beneficis no només immediats, sinó en els derivats de no haver de rentar des de l’abric a la roba interior cada volta que vas a un garito. I si comptes l’aigua, el detergent i l’energia, no deu ser poca cosa això, no?

(I que no es queixen tant els hostelers, que tinc constància que no sóc l’única que han guanyat com a clienta. I els fumadors continuen anant. Fumen fora, i en pau. Com a la resta de països civilitzats, vaja).



  1. totalment d’acord. Ara ja puc entrar amb el meu fill a alguns bars, sense fer-lo fumador passiu.
    A més de que es queuxen? quantes vegades he hagut d’eixir de bars i discos perque no agunatava el fum i picor als ulls? I no m’he queixat mai. Ara els toca als fumadors i a més els posen estufetes  per escalfar-se o mantes per no gelar-se. A mi no me les posaven quan era més jove. A més aquestes estufes solen ser de petroli o gas i contaminen, no?

  2. Totalment d’acord! Ara és un plaer aturar-se a una cafeteria i llegir el diari amb una tassa fumejant al davant amb tranquil·litat i parsimònia. Això m’agrada!

  3. Ai, ho has explicat tan bé! Abans anava a esmorzar sempre al mateix bar perquè era l’únic on no es fumava, però ara puc improvisar i triar d’anar a altres locals… amb una llibertat!  🙂

    I també surto més a la nit, és fantàstic!  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent