Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

En primícia, la meua recepta de pa!

Vist l’interés que desperten les fotos que vaig penjant del pa que faig ací i allà, he decidit compartir la recepta que gaste. És una adaptació personal de les que he trobat a llibres, receptaris i webs, i la que a mi m’ix més bé.

Ingredients:
– mig quilo de farina (250 gr. obligatòriament de farina blanca de força, l’altra meitat de la que volgueu: integral, sègol, etc. La millor farina de força l’he trobada a mercadona, i ben barata. A botigues de barri que en venen a l’engrós també està molt bé)
– 325 ml d’aigua templada, ni més, ni menys
– una pastilleta de llevat fresc (en venen a mercadona i caprabo, i a alguns forns de pa)
– mitja cullera sopera de sal, aprox
– llavors, anous, ceba… El que volgueu per donar-li sabor!!!

Instruccions:
– Poseu la pastilla de llevat dins l’aigua templada mentre comenceu a preparar la resta de coses
– En un bol gran (el transparent baratíssim de l’ikea va de conya), mescleu bé les farines i la sal
– Afegiu l’aigua amb el llevat ja desfet i pasteu fins que es faça una bola que es desenganxa dels dits. Treieu-la i continueu pastant en superfície, si pot ser de fusta millor.
– Afegiu un rajolinet d’oli d’oliva verge al bol i poseu la bola de massa. Tapeu amb un drap o amb film i deixeu que vaja creixent. Més o menys una hora.
– Treieu la massa unflada i pasteu-la. Poseu a dins les llavors o el que vulgueu: sèsam, lli, anous, ceba (la fregida de l’ikea, per exemple), olives…
– Feu la forma que volgueu, o poseu la massa a un motlle. Tapeu amb un drap de cotó i deixeu créixer una hora com a mínim.

Preescalfeu el forn amb algun recipient amb aigua dins, fins que comence a fer vapor. Això farà la corfa cruixent.

Poseu-lo mitja horeta a 200 graus aprox (ho haureu d’anar descobrint amb cada forn, aneu amb compte que no es cremi per dalt!), i ja teniu pa!

Deixeu-lo refredar sobre superfície de fusta, perquè traspassi la humitat que li quede. I a llepar-se els dits!!!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent