Els metges i les infermeres no han fet vaga

Això és el que han explicat aquest matí a Catalunya Ràdio sobre la situació a un CAP de l’Hospitalet. Tres o quatre vegades ho han repetit, textualment, tant el periodista que es trobava allà com el Manel Fuentes des de l’estudi:

“Els METGES i les INFERMERES no han fet vaga”.

I jo em pregunte, i les METGESSES i els INFERMERS, n’han fet?

Que ja sé que no podem estar dient els dos gèneres tota l’estona (allò de ‘los vascos y las vascas’ resulta infumable), i que no s’ha trobat una solució fàcilment aplicable perquè aquestes coses no passen, però és que dir els METGES i les INFERMERES és un exemple de parla sexista taaaaaaaaaan evident…

3 pensaments a “Els metges i les infermeres no han fet vaga

  1. d’informar, això de Catalunya Radio (bé, per lo menys l’humorista aquest d’en Fuentes i el Barril). Ha escoltat l’entrevista (per dir-ho així) del Fuentes a un sindicalista? A mi m’ha semblat un meeting d’en Fuentes a favor de les retallades (segons ell, encara massa toves). Ja se sap: és de ser ben parit/da el ser agraït/da.

    Atentament

  2. La persona i la cosa, dues paraules molt utilitzades, pel genere humà poc literari, no són masculines i força genèriques.  Si diem el personal sanitari, és igual de sexista.  Llavors, inventarem un lleguatge ambigu al ser neutre?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *