Valencians pel món

Hui he fet una excepció i ja tinc posat Canal 9 (quina impressió!) per veure ‘Valencians pel món’, que hui viatja a Roma. 

El motiu? Que segons m’han dit, ix marieta, blocaire de mesvilaweb, i la curiositat em pot. 

Perquè si ha de ser per la resta de personatges, la cosa fa mala pinta. Segons la web del programa, i el tràiler, a banda d’aquesta castellonenca tan simpàtica, tots els altres fan una pinta de beatitud (capellà i família nombrosa de l’opus o similar inclosos) que fa fredat.

A veure com va…
(De moment, l’informatiu m’està mostrant com han envellit els que van ser els meus companys. Gràcies que vaig eixir d’allà!).

ACTUALITZACIÓ:
Marieta ha eixit fantàstica. I el seu nóvio italià, que parla valencià, també! I els taulellets castellonencs que tenen a la cuina!

Els que segueixen: diversos capellans i una beata venedora d’una llibreria ‘que viu en una comunitat secular’ i que si parla espontàniament ho fa en valencià, si es posa seriosa, en castellà. Troben a faltar les falles i l’orxata. 

Una pija que es va casar amb un italià al Puig. Parla en castellà i diu Espanya tota l’estona. Un valencià que parla en castellà, pare de cinc fills, amb pinta opus o similar, que van a l’àngelus el diumenge. Una valenciana casada amb un italià que no sap ni una paraula de valencià. Una administrativa del consolat, castellanoparlant també. 

Tret de “l’ambaixadora castellonenca”, espere que no m’associen amb cap dels altres “representants valencians” que han triat…

I, a tot això, el programa l’he hagut de veure ple d’interferències. No sé si per culpa de la TDT d’ací o si és que s’ha vist així a tot arreu…

5 pensaments a “Valencians pel món

  1. No, no, les interferències les hem hagut de suportar tots. Per cert, jo no he passat dels 10 minuts “l’ambaixadora castellonenca”… No pintava gaire bé la resta. Salutacions

  2. Desficiosa, la Marieta ha valgut el preu de l’entrada, amb ambaixadores com ella encara queda una mica d’esperança al sud de l’Ebre. D’aquí poc l’anirem a trobar a Roma, no saps la il·lusió que ens fa!

  3. Jo no sé ahir que passava, però a ma casa la meitat del programa han estat bots de pantalla, interrupcions i altres problemes. La pluja supose… Maria i F. molt guapos! I la resta, és el que hi ha (ací estem, exiliats! :D)

  4. Pero cómo se puede ser tan cateto…Viaja un poco que abre la mente…Valencia es maravillosa, pero el mundo no se acaba aqui…Me queda la duda de si simplemente eres tonto o si eres un fascista que cree que sólo sus ideas son buenas y que a los que son diferentes habría que matarlos…Y que yo sepa hablar castellano no es malo, como no lo es hablar en catalán o valenciano…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *