Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Quina merAVElla (passejant-me per Espanya)

Això de l’AVE és realment fantàstic. Dimecres vaig anar de Barcelona a Còrdova -més de 800 km- en poc més de 4 hores. A bon preu perquè havia comprat el bitllet amb antelació. Ara, a més, RENFE ha creat la tarifa ‘última hora’, i si compres el bitllet el mateix dia que viatges, meitat de preu. T’arrisques a no tindre l’horari que vols, però si tens flexibilitat, pot ser una manera de viatjar molt interessant.

Llàstima, però, que per anar a veure la família a Alacant continue tenint una oferta de trens minsa i lenta, i que continue eixint-me més a compte l’avió. Que té nassos la cosa. Nassos, i poques expectatives de canvi. 

A Còrdova vaig anar per assistir al festival IDEM, però vist que era un desastre d’organització i que no hi havia massa cosa a fer una vegada presentat el documental Homo Baby Boom, me n’he vingut a Madrid (també amb AVE) a casa d’uns molt bons amics, a aprofitar el bon temps passejant-me per Chueca. 

Dilluns, cap a Valladolid (que té AVE!) al festival Cinhomo. I, per cert, cap problema per presentar un documental en català subtitulat en castellà. Cap ni un. 



  1. Girona no té AVE, Perpinyà no té AVE, Castelló no té AVE, València no té AVE, Alacant no té AVE… Amb els projectes actuals, que veuran realitzats els nostres nets, no es podrà anar directament de Tarragona a Castelló, s’haurà de passar per Madrid… No s’entén aquesta eufòria davant d’un AVE (paraula derivada de l’AVEria continua que pateix la Renfe des de Alacant a Port-bou) símbol de l’España més centralista…

  2. …l’AVE està dibuixant una nova geografia (i esborrant-ne una altra). Com a barceloní, l’experiència s’ha de considerar agredolça, perquè la via d’escapament ens ha arribat tard, malament i única. Com a enamorat dels trens, i que a més no té presses, demanaria que no s’elimini cap de les línies existents, per lentes que siguin. I recolzo que els Rodalies de Lleida arribin a Monsó i a Binèfar. Faltaria més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent