Eluana

Que em perdone algú si li molesta la imatge que he triat, però és, en aquest cas, una representació de l’alliberament. De l’alliberament d’una persona que portava anys connectada de manera artificial a unes màquines que li permetien respirar, però no viure. La seva vida havia acabat, això no era viure.

Tant com s’empenyen alguns en usar l’argument del ‘contra natura’ quan els hi convé als seus arguments, i ara s’hi oposaven. S’hi oposaven a deixar algú marxar en pau, a deixar que una família puga deixar de patir de manera innecessària i, per fi, tinga l’oportunitat de començar el seu dol.

Si mai m’he de trobar en la situació de decidir en un cas com aquest, tinc les idees molt clares. Com les tindria, fins i tot, en altres casos en què algú decidís posar-se fi si no té cura, si la qualitat de vida que pot tindre no li és suficient, si ho demana. Evidentment, m’hauria de veure en la circumstància per saber què faria en realitat, però crec que no hi dubtaria, tot i les possibles conseqüències legals. Perquè no sé a vosaltres, però a mi em fa l’efecte que no tenen cap pressa per la regulació de l’eutanàsia…

6 pensaments a “Eluana

 1. És ben curiós que els que s’oposen a la mort d’aquesta xica italiana, són els que estan a favor de la pena de mort i de tota mena de guerres.

 2. Els principals tipus d’eutanàsia són l’activa i la passiva.En els casos ón les persones depenen d’un medi artificial per sobreviure l’esglèsia permet deconectar l’aparell perquè la persona pugui mori segons les lleis de la naturalesa,se li denomina eutanasia passiva i  l’esglèsia no hi possa cap impediment.

  En canvi quan la persona pot sobreviure pels seus propis medis físics però sent una persona dependent, com tantes hi ha al món malauradement, i és la persona qui demana que un altre el mati perquè ell no pot se’n denomina eutanàsia activa o suïcidi assistit i és aquí on l’esglèsia diu que la persona tindria que seguir visquent. En el dolor es pot trobar a Crist i la persona sabraça a a la creu. L’esglèsia valora la dignitat de la persona i no redueix a pur animalisme.

  Es té que eliminar el dolor però no al pacient. L’esglèsia prohibeix allargar la vida innecesàriament d’un pacient, aixó si, tindrà que donar cures pal·liatives i de més cures per millorar la calitat de  vida que tingui el pacient fins al moment de la mort. Tipus d’eutanàsia (està en castellà);Voluntaria: solicitada por el que quiere morir

  Involuntaria: cuando no la solicita

  Perinatal: cuando se aplica a recién nacidos deformes o deficientes

  Agónica: cuando se aplica a enfermos terminales

  Psíquica: cuando se aplica a afectados de lesiones cerebrales irreversibles

  Social: cuando se aplica a ancianos u otro tipo de personas tenidos por socialmente improductivos o gravosos.

  Auto-eutanasia: esto no es eutanasia según la definición que dimos, sino suicidio.

  Activa: la muerte se produce por acción positiva

  Pasiva: la muerte se produce por omisión

  Directa: busca directamente la muerte

  Indirecta: busca mitigar el dolor aun sabiendo que ese tratamiento puede acortar la vida del paciente. Esto tampoco es eutanasia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *