Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Tracy Chapman, esplèndida

Jo encara feia l’EGB quan un bon dia la ràdio -que aleshores escoltava a tothora- em va impactar amb una guitarra i un xorro de veu femenina com no n’havia escoltat mai. No entenia el que deia, però el cert és que aquella música em transmetia molt tot i no tindre encara els coneixements per desxifrar les lletres.

Després vaig descobrir que aquella dona era americana i negra. Això va ser un altre impacte, perquè fins aleshores -fa vint anys- les referències més habituals de persones negres que teníem -o si més no, les que tenia jo, una xiqueta de 12 anys- eren els actors del príncipe de Bel-Air, l’Eddie Murphy, els jugadors de bàsquet i alguna cantant de jazz… Però una dona jove, més aviat tímida, que componia les seues cançons, això no ho havia vist mai.

Des d’aleshores he anat seguint-la, de manera una mica intermitent, però amb algunes cançons seues sempre acompanyant-me allà on he anat. El que no em pensava quan la vaig descobrir és que arribaria a entendre pràcticament tot el que diu, ni que un dia la veuria en directe. Supose que als 12 anys i a un poblet de comarques no penses aquestes coses.

Però ves per on que acabe de viure una hora i mitja llarga de concert fantàstic. La Tracy ha tocat algunes cançons noves, però la majoria són de les que porte incrustades, de les primeres, i m’ha agradat moltíssim. A mi, i a les no sé quantíssimes persones que omplíem el palau de la música de barcelona fins a la bandera, amb les entrades exhaurides fa setmanes.

Amb camisa blanca, pantaló negre, trenes llargues, i un somriure immens, s’ha ficat el públic a la butxaca amb els seus comentaris simpàtics, i amb la manera en què ha explicat què significa per ella l’elecció d’Obama. I, sobretot, amb la seua veu i amb la seua guitarra. Impressionants.

I després de deixar-nos quasi ko amb el Talkin’ about a Revolution, encara ha tingut esma per marcar-se un reagge als bisos i donar-se el luxe de tancar aquesta gira amb un Get Up, Stand Up sensacional.

Realment, aquest concert ha estat una molt bona manera de començar les festes. Això sí que ha estat un regal!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent