Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Me’n vaig a València a fer de turista

Me’n vaig uns dies a València. Fa molt que no vaig, i la sensació és ben estranya.

És cert que tinc coses a fer: veure alguns amics, arreglar papers del banc, anar al registre civil a veure si aquesta vegada no em falta cap document i em puc posar la n que li falta al meu nom al dni… Però tindré molt de temps lliure. I a més, el cap de setmana arribarà gent que no hi ha estat mai i he de fer de cicerone.

O siga, que acabaré fent turisme en una ciutat que em va acollir més de huit anys, i que en alguns racons em sent molt meua, i en altres no reconec en absolut. Tinc clar que passejaré, i molt, pels barris del mercat, del Carme i la Xerea. Que aniré a l’IVAM, de nou, i que intentaré no perdre’m el jardí botànic, que sempre acabe deixant-lo per l’últim moment i fa anys que no el veig.

Probablement caldrà portar el personal a veure la ciutat de les arts i de les ciències (per fora, vaig entrar una volta i els continguts em van semblar d’allò més pobre). I a l’estació del nord, que és un dels edificis que més m’agraden. I un dels dies mirarem d’anar a dinar una paelleta al Palmar.

Però encara em quedarà temps, i no sé què més fer!!! Potser és millor no planificar res. I alguna cosa eixirà.

Ja vos aniré contant com va això de fer turisme a la que ha estat la pròpia ciutat.



  1. Doncs si no l’has vist, molt recomanable el Muvim i la seua visita guiada per la història del pensament, també per als teus convidats. És de bades, però has de demanar cita prèvia: 96.388.37.30.

  2. M’ha fet gràcia el teu comentari perquè la meua situació és com  la teua però canviant el nord pel sud. Ara torne a Barcelona com a turista tot i haver viscut al carrer Riereta durant uns anys.
    Bé desficiosa, em venen al cap un parell de recomanacions per tornar a aquesta ciutat i gaudir-la una miqueta…
    -Visita el Centre de Cultura contemporània que queda aprop de la Llotja i el mercat. L’han fet a un dels edificis més emblemàtics de la valència modernista i racionalista: El Segle. Et passe el contacte per si vols fer una ullada. Ja em diràs: http://www.octubre.cat/
    -Torna a passejar pels carrers de Russafa (un dels llocs més interessants de l’antiga taifa de Balansiya), reconquerits pels seus antics habitants i plens de barets on fer una copeta o un sopar ben bo.
    -Fes un cafenet al Mercat de Colom ara reformat: http://ca.wikipedia.org/wiki/Mercat_de_Colom

    -I, evidentment, fes un tomb pel Carme  i acaba llegint a un banquet del botànic  deixant que el sol et pegue al nas. (Si et sobra temps desprès de tot et convide a un cafè, visc just al costat).
    I res més de moment. Ja pensaré què més et puc oferir d’aquesta ciutat que m’acull. Si necessites adreces de restaurants demana per eixa boqueta.
  3. M’afig a les recomanacions de Depauperada, i a més, anota la visita a l’església de Santa Caterina, al costat de la plaça de la Reina. Fa poc que l’han restaurada i val molt la pena. Al davant, per arredonir la turistada, pots fer-te un xocolate amb fartons. Perquè orxata ara no, no?

  4. Per les idees. De moment, hui he pogut passejar pel centre mentre anava d’encàrrec a encàrrec de tot el que tenia per fer.

    I quin fred!

    Això del cafenet al costat del botànic sona molt bé. Però no sé com ens ho podríem fer per trobar-nos. 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent