Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Hui, fa quatre anys

Tal dia com hui, fa quatre anys, jo vivia a Nova York. Havia arribat un parell de mesos abans per fer un màster de periodisme audiovisual a New York University, i a la facultat vam fer una retransmisió especial de cobertura de les eleccions que es podia veure pel canal propi del campus i, com a gran novetat, també online. Quines coses.

Va ser un dia atrafegat, gravant imatges de gent votant, fent un programa en plató de seguiment dels resultats i anant després a les seus de republicans i demòcrates del Spanish Harlem i el Bronx, que eren els barris que, amb un altre company, em va tocar cobrir.

Va ser emocionant, en vaig aprendre molt de com funciona el sistema electoral d’allà, de com de fàcil és equivocar-se al marcar les paperetes i de com les cues poden fer desistir a molts d’acabar votant. Als Estats Units no els hi donen hores lliures per anar a votar, així que la gent s’ho ha de fer vindre bé abans o després de la feina. I així passa que a primeres hores del matí i a partir de mitja tarda, hi ha cua. I si a més fa fred, molts fan cap a casa.

A les boques del metro, per donar els últims ànims, voluntaris de tots dos partits -alguns adolescents als qui encara els hi falten uns quants anys per poder votar- que et recorden que està en joc el seu futur. Al vespre, reunions d’amics a casa d’algú per anar seguint els resultats per la tele. Amb il·lusió i nervis.

Fa quatre anys, tot això va acabar -al meu voltant- amb cares llargues i una sensació d’incomprensió -tot i que en el fons s’ho esperaven- per la quantitat de votants que van preferir Bush.

Hui no serà així. I m’agradaria moltíssim poder ésser allà per compartir aquest moment.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent