Vilanova i la Geltrú, una segona casa

Estic, de nou, a València, després d’uns quants dies de descans per Barna i, en concret, a la casa que la meua tia Sali i la meua àvia tenen a Can Rosés, una urbanització prou apartada de Rubí. Es tracta d’un lloc ben tranquil que ja s’ha convertit en una mena de cau per refugiar-me quan el vent bufa massa fred o, simplement, tinc ganes de desaparéixer. En aquesta ocasió, però, m’ha tocat anar de metges per acompanyar l’àvia, ja que l’edat no perdona i va tindre una caiguda que l’ha deixat mig baldada, tot i que encara ha eixit ben parada i no ha patit danys massa greus: un trau de dos punts al cap i un blau de dos pams al cantó esquerre del cos, però sense cap trencament irreversible.

Precisament, aquesta circumstància va fer que els meus pares es decidiren també a pujar cap al nord i jo tinguera un poc més de llibertat per poder anar a Vilanova i la Geltrú, on els companys del col·lectiu independentista Desperta!, amb l’incombustible Josep M. Domènech al capdavant, havien organitzat la presentació de les Històries del paradís de Xavi Sarrià i havien tingut el detall de convidar-m’hi.

Com sempre, anar a Vilanova és com anar a una segona casa. El Josep M. i altres companys com el Ramon López, l’home que parla i parla i parla amb un apassionament fora de tot dubte, ens van tractar de luxe i, després de la presentació, on el Xavi ens va explicar els secrets del seu llibre i jo, modestament, vaig aportar-ne la meua opinió -sempre bona- de la seua tasca com a escriptor, ens convidaren a un sopar que fou d’allò més agradable. Parlàrem, com sempre, del país, de com ens van les coses a nivell personal -ai, senyor, senyor!- i d’altres temes, com el viatge a Palestina que el company Xavi està preparant per aquest estiu.

Malauradament, l’entrebanc patit per la meua àvia em va fer tornar d’hora a casa i no vaig poder gaudir de la festa posterior al sopar, però estic segur que s’ho passarien d’allò més bé. Com dic, anar a Vilanova sempre és com trobar-te un poc en casa.

Hi tornarem!

(Com ningú va tindre la idea de dur una càmera a la presentació, no hi han fotografies de l’acte, així que he reciclat una imatge de la presentació de Del Sud que els companys vilanovins ens prepararen ara fa gairebé un any i on van participar, entre altres, Robert Fernández, Toni Albà, Sergi López i Pep Gimeno Botifarra. Un luxe, si més no…)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *