de Cal Peixet

Bloc d'en Sergi Franch i Segarrès

Publicat el 19 d'agost de 2014

Diferències d’interpretacions

DuhokEs veu que a Líbia s’hi va deslligar durant 8 mesos del 2011 una guerra imperialista dirigida per l’OTAN que va posar al servei d’uns mercenaris tota la maquinària assassina per assegurar l’enderrocament d’un líder molest als interessos internacionals. Això sí, amb l’única condició de no trepitjar terra, que hi ha fang i massa enredos. Que ho facin uns altres. Tot això, clar que suposadament.

Però quina diferència d’interpretacions quan aquests dies sabem que els Estats Units es troben bombardejant territori iraquià donant un cop de mà a la lluita contra el gihadisme i el fonamentalisme sunnita. Aquests que ja ens han explicat que campen alegres per Mesopotàmia degollant kurds, azedís, yazidites, cristians i xiïtes. Arriba, ara sí, la guerra justa.

Quina diferència d’interpretacions també respecte la veïna Síria on és el règim qui bombardeja les poblacions civils des d’avions i helicòpters. I qualsevol plantejament de fer-hi res -en canvi- seria suposadament operar a favor dels interessos imperialistes.

Quina diferència d’interpretacions respecte els bombardeigs amb drones en poblacions kurdes del territori iraquià on suposadament s’amagaven abans del 2013 milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), i que Turquia no dubtava a exterminar. Llavors, com avui, Iraq no deixa de ser un protectorat dels Estats Units a qui es recorre de tant en tant per salvar els mobles.

Diferències d’interpretacions però que es justifiquen contra la guerra d’un terror dibuixat, definit i ben caricaturitzat, mentre aplaudim descansats dels perills que diuen ens espolsen de sobre. I mentre creix el racisme contra els àrabs del Kurdistan iraquià (que ja ve d’antic) i taxis i barberies anuncien que ‘no és permesa l’entrada d’arabs, fem-los fora’ llegeixo amb igual tristesa que al departament de Duhok, al nord del kurdistan iraquià, els yazidites de la muntanya del Sinjar van fugir cap a Síria. Circumstància que recorda el periple de milers de refugiats iraquians, palestins i ara sirians que en els darrers deu anys han anat passant fronteres i refent llars a banda i banda com si la guerra fos un element de l’atzar i el caprici.



  1. I ho dius tu portant una samarreta de la UÇK ? Un paio que defensa el genocidi contra serbis per els interessos dels USA? I que a més (i encara més greu) defenses els “rebels” de Síria contra Al Assad? Realment, pel que fa a política internacional, ets d’allò més contrari a l’esquerra revolucionaria, i automàticament, ets còmplice de genocidis contra civils innocents i països sobirans que han patit les agressions de l’imperialisme occidental.
    Creu-me, ets una contradicció en tota regla i em bull la sang només de saber que gent com tu forma part de l’esquerra independentista. Patètic.

    1. Pel que fa a educació i elegància, el comentari és d’allò més constructiu i trencador. Tampoc veig en l’anonimat massa virtut. Tampoc massa molèstia per llegir atentament el post, o veure’n d’altres per a una sentència tant rotunda. Vaja, que tots els números per esborrar el comentari. En tot cas, ‘diferències d’interpretacions’ explica això mateix. No lamento gens frustrar la teva fruïció lectora en no poder explicar el què voldries llegir. Em posa bastant, de fet. En tot cas, dubto -i molt- de l’ortodòxia freak que planteges. Una mica de música, i relaxa’t. https://www.youtube.com/watch?v=ZmA2vGGkTeo&feature=youtube_gdata_player

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.