Holotúria

Filtrant tot el què ens passa pel davant...

25 de febrer de 2016
0 comentaris

OVNIs i transparència

La transparència de les administracions públiques, concretament en allò que afecta a l’accés a la informació, és una qüestió especialment demandada per la ciutadania, cosa que ha facilitat l’aprovació de lleis que vetllin per al desenvolupament d’administracions sensibles al respecte.

Accedir a la informació no hauria de ser complicat amb la tecnologia actual. De fet, només calen cercadors ben estructurats i l’actualització de la informació.

Ara bé, malgrat que la informació hi és, sovint calen dosis ingents de paciència i molta sort per a poder trobar allò que busquem. De fet, sort en tenim de Google!

Un bon exemple d’aquestes dificultats el trobem quan cerquem informació relativa a l’incident OVNI del què parlarem tot seguit.

El 14 d’octubre de 1980, el diputat socialista Enrique Múgica Herzog va entrar una pregunta al Congreso de los Diputados referent a l’incident de Manises.

Val la pena que dediqueu uns minuts a llegir-la: Causas del desvío del avión Super-Caravelle de la Compañía TAE. Presentada por don Enrique Múgica Herzog.

Especialment interessant resulta el paràgraf on, segons el diputat socialista. “Entre las dos y media y tres menos cuarto de esa misma madrugada, el vecino de Sóller (Mallorca) José Climent lograba fotografiar un objeto volante no identificado en la zona del monte L’Ofre. Las dos fotografías fueron intervenidas por un capitán y un brigada del Ejército del Aire, que se personaron en la citada localidad de Sóller“.

És a dir, existeix l’evidència, feta pública per Múgica, d’una actuació de l’exèrcit per a requisar fotografies d’un OVNI.

Les tres preguntes que Múgica adreçà al govern espanyol d’aquells temps són ben clares i busquen respostes igualment clares:

“A la vista de los acontecimientos anteriormente expuestos, el Diputado firmante formula al Gobierno las siguientes preguntas:

1. ¿Qué clase de aparato (o aparatos) provocó el desvío de un avión “Super-Caravelle” de la compañía TAE en la noche del 11 de noviembre de 1979?

2. ¿Por qué tres “tráficos” de origen desconocido permanecieron durante más de cuatro horas sobre el espacio aéreo español?

3. ¿Qué clase de aparatos obligaron al despegue “en alerta.” de un ‘Mirage” (F-1) de la Base de Los Llanos (Albacete)?”

Des del meu punt de vista, la sola formulació d’aquestes preguntes eleva l’incident a la categoria de “fets provats”. I sembla ser que les respostes es limiten a buscar explicacions aparentment científiques als fets més que no pas negar que aquests fets haguessin tingut lloc.

I dic “sembla ser” perquè no he estat capaç de trobar aquestes respostes a la web del Ministerio de Defensa, ja que la navegació i el cercador que posen al nostre servei són, com a mínim, millorables. De fet, només trobem referències en algunes webs poc serioses.

El mateix ens ha passat a l’hora de trobar les preguntes de Múgica a la web del Congreso.

En temes de defensa, doncs, la transparència no sembla ser prioritària.

Als EUA, d’altra banda, fins i tot la candidata a la presidència Hillary Clinton s’ha referit durant les primàries demòcrates a la necessitat d’accedir a tota la informació existent sobre la famosa Àrea 51, si bé sembla ser que el to emprat era més aviat irònic.

Aprofito per convidar-vos a escoltar el què va dir l’enyorat Andreas Faber-Kaiser sobre el tema al programa de Catalunya Ràdio “Què volen aquesta gent“:

Ovnis i pilots (19/08/1988)

Naturalment, si trobéssiu les respostes via webs oficials seria tot un detall que les compartíssiu!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!