18 de febrer de 2021
0 comentaris

Com es controla un país?

Veient que tornem a tenir majoria independentista, tinc dubtes sobre què es pot aconseguir exactament amb aquest govern.

Portem varis anys en que no sembla que s’hagi realitzat cap acció que ens faciliti aquesta independència. Està clar que trobo molt bé demanar amnistia pels represaliats i condemnats, però també crec que no hauria de ser el punt central del moviment, sinó el posar estructures noves que siguin lleials al govern. Trobo que no hi ha massa informació sobre el que es pot fer en realitat i el que no, en aquest sentit, i falta transparència per part de JxCat i ERC sobre aquest tema, igual per por a admetre que no poden fer gran cosa i la independència passa per algun altre camí.

Per suposat una eina indispensable es ser reconeguts internacionalment com a país, i entenc que aquí s’està avançant en almenys ser reconeguts com una minoria nacional, però potser primer ens hauríem d’assegurar que és viable. No tinc cap coneixement sobre el tema, però hi ha aspectes importants a tractar:

1-Els treballadors públics i administracions han de poder reportar primer al govern local i obeir-lo, i s’ha de poder purgar de fanatismes espanyolistes les posicions de poder dins d’aquest àmbits. No es pot repetir casos com que els treballadors del parlament no publiquin lleis o proclamacions que no els hi agradin, i per aconseguir això s’ha de poder posar gent veritablement neutral en aquestes posicions, que siguin de confiança.

2- S’ha de crear una hisenda local. Com s’ha comentat, a nivell personal podem pagar directament al govern local. Crec que s’hauria de defensar més aquesta idea i propagar-la entre tots els que volem la independència. Sense una hisenda és complicat oferir cap servei públic ni pagar a funcionaris,i si els funcionaris no cobren, poc probable que estiguin a favor d’aquesta situació.

3-S’ha de tenir un sistema judicial propi que a la vegada pugui ordenar a un cos de seguretat propi. Aquest punt es molt important: Els policies i demès son entrenats per obeir cegament, un aspecte que s’hauria de canviar en un nou país. Però mentre això sigui així, cal poder agafar el seu control i que no hi hagi ingerències d’un sistema judicial hereu del feixisme.

Aquest tres punts em semblen molt bàsics i necessaris, i si no es fan esforços en aquest sentit, poc podrem fer….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!