Julian Assange Vs Rupert Murdoch

Dos personatges del mon de l’informació que ben bé podrien ser les dos cares d’una mateixa moneda

Julian  Assange com a cap visible del portal de noticies wikileaks que posa al descobert les clavegueres del sistema diplomàtic dels EEUU i informació confidencial de la banca internacional, vivia com un nòmada, canviant sovint de domicili per por a represàlies, fins que va ser arrestat a Anglaterra per uns suposats delictes sexuals fets a Suècia país que te tractat de extradició amb els EEUU on és considerat un ciberterrorista però a Anglaterra no.

Rupert Murdoch un dels grans barons de les empreses de informació global, propietari de  Fox Broadcasting Company és un dels avaladors mediàtics del sistema polític actual i en concret de la part més immobilista d’aquest, posseeix edificis diaris, revistes ,canals de televisió. pot viure on li plagui, casi sempre arreu del mon és a casa seva (en el sentit de propietat no de sentiments) i tothom vol ser amic seu  o com a mínim no ser-ne enemic.

Podríem atribuir a Julian el paper de Bandoler del poble i a Rupert el de xerif del capital. potser és aquesta la raó de la diferència de tracte judicial que s’els hi ha donat, ja que és totalment oposat a Julian s’el deté i jutge per extradir-lo a un país on s’el pot enviar als EEUU i l’altre s’el rep al parlament britànic i diu que se sent humiliat però que no és el responsable dels actes dels seus subordinats.

No vull entrar en judicis morals de qui és el bo i quin el dolent només destacar que els seus actes son casi idèntics, nomes cabia l’actitud, però tots informen de veritats ocultes, l’un mostre la veritat del mont a la gent sense finalitats econòmiques i l’altre mostre la veritat de la gent al mon per finalitats econòmiques. però la igualtat de tracte no hi és en lloc.

Afegeix un comentari