Candidatura d'unitat popular del Masnou

Candidatura d'Unitat Popular del Masnou

24 d'octubre de 2006
Sense categoria
9 comentaris

Eleccions 1 de novembre, voteu contra la tortura

"No donis el teu vot a cap complice de la tortura": PERQUÈ EL SILENCI ÉS COMPLICITAT us proposem que aquestes eleccions no voteu cap partit. Us proposem que VOTEU NUL CONTRA LA TORTURA, contra el silenci i per l’aclariment del cas.

L’1 d’abril de 2003, un jove de Torà va ser detingut sota la Llei Antiterrorista pels Mossos d’Esquadra. Al cap de tres dies d’estar detingut va ingressar a la UVI de l’Hospital de Santa Maria de Lleida a causa d’un quadre d’ansietat greu i taquicàrdies. Se li van fer tot tipus de proves mèdiques i en una d’elles va donar positiu d’amfetamines a l’orina que, presumptament, se li haurien subministrat durant el període d’incomunicació. Davant d’aquesta evidència de maltractament, els seus familiars van presentar una querella per tortures davant el jutjat núm. 2 de Lleida.

La investigació va avançar adequadament fins que l’ 1 de setembre de 2004 van substituir el jutge per una altra jutgessa que, sense haver practicat cap diligencia, el 26 de maig de 2005 va arxivar el cas per manca de proves. Després d’interposar un recurs el 18 de novembre l’Audiència Provincial de Lleida va ordenar reobrir el cas, però des d’aleshores, ja fa gairebé un any que no s’ha produït cap novetat.

Després de 3 anys i mig d’aquests fets, encara esperem justícia i cap grup parlamentari català ha mostrat interès en investigar que va passar, malgrat la participació dels Mossos en un cas de presumptes tortures.

PERQUÈ EL SILENCI ÉS COMPLICITAT us proposem que aquestes eleccions no voteu cap partit. Us proposem que VOTEU NUL CONTRA LA TORTURA, contra el silenci i per l’aclariment del cas.

Si voleu participar en la campanya podeu baixar-vos la papereta de la imatge, imprimir-la i distribuir-la a:

http://blog.sindominio.net/blog/justicia_pel_jove_de_tora/album/campanya_vot_nul_eleccions_1-nov06

www.justiciatora.net

  1. És molt fàcil criticar-ho tot i tots. Si creieu que partits com ERC o ICV estan dacord amb que encara es practiqui la tortura, perquè no es presenta la CUP a les eleccions autonòmiques? Podrieu imitar els vostres Deus Batasunos.

    Amb això no li trec suport a la campanya per l’absolució del jove, però és que dona l’efecte que utilitzeu al pobre noi per "boicotejar" les eleccions. És legitim demanar el vot nul i en blanc, però no d’aquesta manera.

  2. Està molt bé defensar aquest jove i denunciar el silenci dels partits polítics, però un Partit polític o Plataforma política ha d’utilitzar altres idees.

    Denunciar els partits polítics, no només pel seu silenci en les tortures, també pel que fa a polítiques concretes (territori, cohesió social, benestar, immigració, habitatge, indústria, etc.).

    Sincerament, tot i que crec en les vostres ideals, no veig unes idees concretes. A la web només hi ha fotografíes o notícies repetides (com aquesta). Està molt bé explicar tot això, però a la societat en general li interessen altres coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!