Candidatura d'unitat popular del Masnou

Candidatura d'Unitat Popular del Masnou

9 de març de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Construïm una societat antipatriarcal!

L’any passat diversos col·lectius feministes i antipatriarcals de l’esquerra independentista i rupturista ens vam trobar sota el lema "Recuperem el vuit de març". Aquest any tornem a ser aquí, perquè el vuit de març ha de ser una jornada de lluita, i perquè creiem necessari situar-nos al marge del feminisme engolit i utilitzat per les institucions. Creiem que el vuit de març ha de ser una lluita diària, i pensem que cal anar més enllà de les campanyes publicitàries i les denúncies.

Nosaltres també denunciem, exigim i reivindiquem acabar amb totes les formes d’opressió que continuen sotmetent a les dones, pel sol fet de ser dones. Però també reivindiquem un feminisme de classe, ja que entenem feminisme com a rebuig de totes les formes de dominació: personal, social i nacional.

Una forma de dominació també la patim en la llei cívica que l’Ajuntament de Barcelona ens ha imposant. Una llei que ens retalla les llibertats individuals i col·lectives; criminalitzant i traient del carrer tot allò que els hi fa nosa. Sense fer cas, un cop més, de les mobilitzacions populars que s’han manifestat en contra. Negant i reprimint, sistemàticament, els moviments socials.

La política institucional només ha donat resposta a les demandes puntuals d’igualtat legal, però no real, entre homes i dones. Creant reformes legals concretes: com la llei integral contra la violència de gènere. Una llei per cobrir l’expedient, que es queda amb una mera declaració de principis, perquè les institucions no han desenvolupat els recursos i les eines necessàries per aplicar-la. Fer-ho, faria trontollar la seva estructura de poder: Els sistemes capitalista i patriarcal.

Superar aquests sistemes, que es retoralimenten, és constituir-nos com a subjectes per construir un nou model de relacions entre les persones. Cadascú i cadascuna de nosaltres és responsable d’aquest procés. És un treball que hem de fer de forma continua i transversal. I sobre tot és el nostre projecte col·lectiu per transformar la realitat i assolir aquest nou model de societat que volem.

Fabrica Roja, Justa Revolta, Dones del Sac, Dolça Lluita, ENDAVANT, MAULETS, MDT, CAJEI, CUP (d’Alella, El Masnou i Ocata).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!