Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

28 de juliol de 2011
1 comentari

S’ha mort Vicent Garrido

Em vaig assabentar de la mort de Vicent Garrido diumenge a mitjan matí, per un missatge al mòbil d’un amic comú, a Barcelona estant. Remenava llibres vells en el nou indret del Mercat de Sant Antoni que aquell matí s’inaugurava: hi repartien cervesa Moritz debades, s’escoltava música de jazz, revolaven càmeres de televisió i alguns polítics posaven de patètic postís per als mitjans. Quina estranya sensació de despropòsit, de paradoxa, de recança, fins i tot de culpabilitat. Vaig pensar: quan tornaré a casa escriuré alguna cosa sobre Vicent.

Fa dies que he tornat i no he fet més que ajornar-ho. No és mandra: és desassossec. Si no escric sobre la seua mort, potser serà com si no haguera mort. Inútil engany!

Pense en Vicent i me l’imagine travessant Roglà en bicicleta, entre el pilot, jo el reconec per la barba i ens saludem amb la mà. El veig amb el megàfon, movent els solatges assentats de la consciència: contra les guerres, contra la corrupció, contra la misèria, per la solidaritat… El veig amb la càmera, i veig les seues fotografies, testimoni i denúncia, i també un crepuscle en blanc i negre entre les dunes d’una platja que sembla verge (verge d’especuladors immobiliaris)…

Pense en els amics de Vicent, molts dels quals són comuns, i me’ls imagine, com jo, trontollant: perquè la mort sempre ens agafa a contrapeu, encara que siga anunciada, i més a contrapeu ens agafa, com si ens posara la cameta, traïdora, si és com la de Vicent, inesperada. Trontollem i lamentem que en la balança de la lluita contra la injustícia hem perdut molt de pes: hem perdut els irreemplaçables quintars d’humanitat que hi aportava Vicent.

Mor el lluitador de la Costera Vicent Garrido als 65 anys. Llibertat.cat

Treball de formigueta incansable… Cremats

Vicent Garrido Camot

  1. tot i que fa temps que el vaig conèixer, allà per l´any 1998, no ho vaig poder fer profundament, ho lamente però intuïsc que tot i que ha mort mai no ha dimitit ni dimitirà de la vida.

    ENDAVANT VICENT I GRÀCIES PER HAVER VISCUT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!