Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

5 de maig de 2011
1 comentari

La Junta Electoral de Zona contra la CUP de Barxeta. La JEZ pren una decisió política i contrària a la LOREG

Quinze dies de campanya, tres locals disponibles per a fer actes electorals i cinc candidatures. Si feu els pertinents càculs, ni que siguen de cap, és evident que hi ha dies i locals i per a tots.

Tanmateix la Junta Electoral de Zona del partit judicial de Xàtiva ha deixat fora del repartiment de dates i locals la CUP de Barxeta. ¿No coneixen les regles elementals de càlcul els eminents advocats de la JEZ? És clar que les coneixen. I coneixen la llei, també: no debades són advocats. Però sembla ser que ens trobem davant d’un altre cas en què la “justícia espanyola” –aigua i oli– aplica criteris polítics en comptes de jurídics.

Està clar que els eminents juristes de la JEZ no són tan curts com per a no saber fer una distribució justa i equitativa entre quinze dies, tres locals i cinc candidatures. No és que no sàpiguen i no tinguen calculadora: neguen a la CUP el seu dret per reprovable decisió política.

Esgrimeix l’acta denegatòria de la JEZ l’apartat 3 de l’article 57 de la LOREG, que diu:

«… les Juntes de Zona atribueixen els locals i llocs disponibles, en funció de les sol·licituds, i quan vàries siguen coincidents, atenent al criteri d’igualtat d’oportunitats i, subsidiàriament, a les preferències dels partits, federacions o coalicions amb major nombre de vots en les últimes eleccions equivalents en la mateixa circumscripció».

Aquesta és la distribució de dies i locals:

ESQUERRA UNIDA: Dies 6, 13 i 20 de maig. Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura.

COMPROMÍS: Dia 15 de maig: Saló d’Actes de la Casa de Cultura.

PP: Dies 6, 7, 8, 13, 14 i 19: Saló d’Actes casa de Cultura.

I pareu atenció que ara us explique la part més escandalosa del repartiment de la JEZ:

PSOE: Dies 8, 9, 12, 15, 18 i 19 de maig: Saló d’Exposicions de la Casa de Cultura. Dies 6, 8, 9, 12, 13, 15, 18, 19 i 20 de maig: Saló de Plens de l’Ajuntament. Dies: 9, 12 i 18: Saló d’Actes de la Casa de Cultura.

De més a més, la JEZ pren una decisió que és contrària al mateix article a què fa referència en l’acta denegatòria, perquè no atèn «al criteri d’igualdat d’oportunitats» –la desproporcionada concessió de dies i locals al PSOE prou que ho demostra–, i perquè atorga preferència a un partit, el PSOE, que no havia presentat candidatura municipal a Barxeta des de l’any 1987! No només no ha presentat candidatura en més de 20 anys, de més a més la candidatura actual és de les anomenades “fantasma”, ja que ningú dels seus components, ni el cap de llista, són veïns de Barxeta. És a dir, que la JEZ també menysté la llei que esmenta si també dóna preferència al PSOE, que no es va presentar a les anteriors eleccions, en detriment de la CUP, que sí que s’hi va presentar («…subsidiàriament, a les preferències dels partits, federacions o
coalicions amb major nombre de vots en les últimes eleccions equivalents
en la mateixa circumscripció»)
.

És prou evident, doncs, que la JEZ ha denegat l’ús de locals a la CUP de Barxeta per una injustificable decisió política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!