Ja és a les llibreries «Paranys»

portada paranysArriba a les llibreries PARANYS, i es tanca el parèntesi. L’ha publicat l’editorial Bromera en la seua col·lecció Els nostres autors. És una selecció de 12 relats, a manera de repàs, quasi cronològic, sobre la meua manera de fer narrativa curta. L’estudi introductori l’han realitzat bons amics, professors de l.B. Josep de Ribera de Xàtiva, Josep V. Martínez i Maria Josep Juan.

No m’he parat a calcular quants relats he escrit. Mirant d’alfarrassar i prou, entre setanta i vuitanta. Però només tres llibres: La lluna vista des de la terra, Llet agra i Hòmens i falagueres. Ara arriba PARANYS. La majoria dels relats que conté no són inèdits. N’hi ha set que provenen de La Lluna vista des de la terra (1ª edició a l’editorial Columna, 1990): La Lluna vista des de la Terra a través de la tele, El somni de la seua vida, Tal com érem, tal com som, Monstres, Rehabilitació d’edificis ruïnosos, Paranys d’envisc per a caçar pardalots i Nicotina. Quatre relats de Llet agra (Brosquil, 2002): Llet agra, Més poc cervell que Miquel Malena, L’innocent i Zacaries. Uns altres dos són conseqüència de la meua participació en jornades gastronòmico-literàries: «El bolet literari» (Otos, 2010): De què parlem quan parlem de fer un país de xampinyons; i «la cassola literària» (Xàtiva, 2011): Amb tanda. N’hi ha dos que són inèdits, però un va ser publicat originalment al blog Toni Cucarella Edicions (1ª època): Tal faràs, tal trobaràs. Així que només el relat que tanca el llibre, Sabates de taló, és absolutament inèdit.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *