Suport paradoxal

ACA

Fa temps que tinc clar que els qui defensem la unitat del català hem perdut la batalla contra l’AVL. Cada dia es veu més el seu logotip en mitjans de comunicació, en associacions en defensa de la llengua, editorials; escriptors i lingüistes participen en les seues activitats… No sé si aquest suport és conseqüència de les seues subvencions o es deu a un sincer reconeixement. Amb tot, aquestes mateixes institucions, mitjans de comunicació i etcètera, s’esgarren (o s’espentolen) els vestits d’indignació davant els invents desficaciats del PP com el Lapao o el nou llibre d’estil d’IB3 imposat pel govern de Bauzá (qui, per cert, malgrat la trabucada, no nega la unitat del català). Cal recordar que l’AVL va nàixer com a pilar fonamental d’aquell acord entre el PP i el PSOE (i alguns convidats de pedra o de cartó-pedra) que van denominar “la pau lingüística”. El PP, però, malgrat l’acord, continua bombardejant la llengua i la cultura dels valencians, com si no haguera pactat res.

No ho entenc. Quins criteris (polítics, lingüístics) fan servir per oposar-se en uns casos i donar suport en uns altre? Fet i fet, és incomprensible aquest suport paradoxal.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *