Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

5 de febrer de 2014
3 comentaris

Per què conviden el PP a homenatjar les víctimes del franquisme si el PP és franquista?

No entenc quina utilitat té voler mantenir una dialèctica democràtica amb el PP. Per al PP la democràcia és un escenari més a través del qual vèncer i imposar. No té sentit voler traure-li els colors de la vergonya democràtica perquè no en té, de vergonya democràtica. No té sentit demanar-li que com a partit demòcrata hauria de retirar al dictador Francisco Franco el títol d’alcalde honorífic de la ciutat de Xàtiva perquè no n’és, de demòcrata. No té sentit exigir-li que actue d’acord amb uns valors democràtics perquè el PP, la seua militància, bona part del seu electorat, provenen dels budells d’aquell règim totalitari i corrupte. I criminal. No poden renunciar a la seua identitat política, als seus símbols, als seus herois.

No té sentit tampoc demanar-los que vinguen a l’estació de trens de Xàtiva per recordar i homenatjar les víctimes del bombardeig de 1939, com han demanat al PP els regidors de Compromís. Que algú del PP apareguera en aquest acte seria una gravíssima ofensa a les víctimes d’aquella atrocitat. Siga l’actual alcalde de Xàtiva Alfonso Rus qui hi acudira o qualsevol altre membre del seu partit. Seria una ofensa perquè el PP prou que es vanaglòria de ser encara hereu de la victòria feixista sobre la II República. I és una incongruència que un partit democràtic demane al PP la seua participació en l’homenatge a les víctimes d’aquell acte criminal. De la mateixa manera que seria considerat incongruència i despropòsit que algú convidara a membres d’un partit neonazi a participar, en nom de no sabem quina mena de “consens”, en un homenatge a les víctimes dels camps de concentració d’Auschwitz o Mathausen; seria considerat incongruència i despropòsit que algú convidarà a un homenatge a les víctimes de la massacre dSrebrenica els serbis seguidors de Ratko Mladic .

Cadascú ha d’ocupar el lloc que li correspon. Els demòcrates de Xàtiva, al costat de les víctimes del franquisme criminal; el PP lloant i fent honors als botxins feixistes del franquisme criminal.

El millor homenatge que se li pot fer a les víctimes del bombardeig de l’estació de Xàtiva, a tots els xativins assassinats a la Casa Blanca, a Paterna i a les presons franquistes… el millor homenatge dic, seria que el PP no tornara a governar l’ajuntament de Xàtiva, perquè amb la seua derrota derrotaríem definitivament el franquisme criminal i els seus hereus polítics. Llavors el criminal Francisco Franco Caudillo de España por gracia de Dios deixarà de ser alcalde honorífic de Xàtiva, tornarà la democràcia a Xàtiva i les víctimes del franquisme criminal tindran el record i l’homenatge que es mereixen. Mentrestant, deixem que el PP pense i actue com allò que és, que lloe i honore el seu estimadíssim dictador, que insulte les víctimes del franquisme com només saben fer-ho els franquistes. Quan es morirà el gos (el PP), amb ell es morirà la seua infame ràbia (el franquisme).

  1. Hòstia, teniu a Franco com a alcalde honorífic? Demà mateix vaig a demanar-li a l’alcalde actual del meu poble que investigue si así també tenim eixe honor, vull dir, horror.
    Salut 
  2. Se’ls convida per comprovar si ja han aprés l’assignatura “democràcia”, ja que la porten suspenent de sempre. Per això cal examinar-los tots els anys una o dues vegades. El resultat és, però, sempre el mateix, el que tu molt bé comentes. No s’apliquen, no renoven l’ideari, encara que, sovint, dissimulen, es disfressen de demòcrates.
  3. Crec recordar que a Xàtiva havien governat els socialistes, primer amb el boticari de cap de fila i més endavant aquella parella de penques: Calabuig i l’altre.
    Segons es veu el nan de veu de piulet tenia molts amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!