marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 de setembre de 2008
2 comentaris

ELS PAPERS PERDUTS DEL BATLE DE BUNYOLA

El batle de Bunyola, Jaume Isern Lladó, ha perdut els papers. A més, s’acaba de mostrar profundament
sectari, la maldat més malvada que pot cometre un càrrec públic. Veieu, si no, què diu textualment en la salutació del programa de les festes de sant Mateu d’enguany, les del patró: “Us vull convidar a tots a participar dels actes que tindran lloc aquests propers dies, confiant siguin del grat de grans i de petits i desitjant-vos, en nom meu i de l’Equip de Govern, tingueu unes bones festes”. Per tot el món mundial, en una avinentesa com aquesta, el batle saluda tothom en nom seu i de l’Ajuntament que presideix -i que representa el municipi-, no dels membres del govern municipal, que són una part de la corporació. ¿Significa això que el senyor Isern Lladó només programa i desitja les bones festes als militants i simpatitzants del Partit Popular, i als militants i simpatitzants de l’AVI (Asociación Vecinal  Independiente, de Palmanyola) que li dóna la majoria per governar?

Hom podrà al·legar –candorosament- que es tracta d’un descuit, que l’ha traït el subconscient o quelcom de semblant. Pitjor que taca d’oli: descurances com aquesta –que poden fregar el menyspreu- no es poden consentir en un càrrec públic elegit democràticament.

Encara n’hi ha més. Si de manera capritxosa i forassenyada es carregà amb tot l’equip el Festival de Música de Bunyola (que, a més de prestigi al municipi, li reportava guanys i tot!) ara s’ha enfrontat absurdament i grollera amb l’Escola de Música de Bunyola (web.mac.com/escolamusicabunyola/Escola_de_m%C3%BAsica/Benvinguts.html). Curiosament, el seu director, Eduard Riera, va ser dels primers a donar suport públic al fins ara director del Festival de Música de Bunyola, Bartomeu Quetgles Pons. La caça de bruixes a Bunyola, per tant, sembla que s’ha obert. Vius i ungles! Ahir diumenge, 14 de setembre, una setantena de persones de totes les edats pujaren al cadafal instal·lat a sa Plaça per dinar-hi i en senyal de protesta per unes festes patronals que no consideren prou dignes per Bunyola. En acabat, feren un cercavila (no programat ni autoritzat, òbviament) tot cridant: “Volem volem les colles i el batle diu que no”. Els darrers anys, les colles havien aconseguit fer més participatives les festes bunyolines, implicant-hi amb més decisió el jovent. No havien assolit, encara, la seva implementació definitiva, però la iniciativa anava guanyant participants i complicitat.

L’actual majoria del govern municipal (PP-AVI), però, no ha cregut convenient, enguany, donar-los ni la confiança ni el seu suport. Per això i per allò, aquesta majoria de govern, amb el senyor Isern Lladó al capdavant, de manera irresponsable i sectària està menystenint i ofenent bona part de les seves ciutadanes i dels seus ciutadans. No són prou elements, ja, per demanar-ne la dimissió?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Molt ben dit. Aquest equip de govern és la major vergonya en la història democràtica de Bunyola. A més de sectaris, van de “xulos” i prepotents menypreant els bunyolins, però no tenien present que els bunyolins reaccionarien. I ara estan cagadets.

  2. Realment, no són papers perduts, crec jo, sinó ben al contrari: un guió ben escrit i redactat que segueixen al peu de la lletra. Consigna: no deixar respirar ningú que no sigui del PP.

    La salutació del programa ho deixa ben clar: molts d’anys en nom dels meus, i a la resta, que els bombin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.