Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

28 d'octubre de 2011
4 comentaris

Xufar, enxufar, desenxufar…

La coalició Compromís a obert una web perquè hi denuncíem els “enxufats” de la política valenciana. Per a mi un “enxufat” és algú que té alguna cosa en la “xufa”, per tant serà femení i només hi haurà “enxufades” (excepte per als de l’Horta de València, per als qui el cacau és xufa i la xufa, cacau.

Això que en castellà diuen “enxufar” al meu poble (Xàtiva) és “clavar” o “col·locar”.

-En tal l’han clavat en l’Ajuntament perquè és cosí de l’alcalde…

-Eixe està molt ben col·locat en la Diputació perquè és del PP…

-A Pepet l’han col·locat…

-Eixa l’han clavada de calbot…

  1. Carquinyol, mante, mira el diccionari abans de parlar. Tots els significats de  “endollar”, pertanyen al camp semàntic de la electricitat, etc…

    “Enxufat” és un barbarisme, sí, però és un barbarisme que prové de l’espanyol, del món dels funcionaris de Madrid, i que té unes connotacions negatives que no tenen el termes col·locat o apadrinat. Per això està bé utilitzar-lo així.

    O siga que encara que no és una paraula correcta en català, sí l’utilitzem de manera col·loquial. I en aquest cas, està sobradament justificat el seu ús, entre d’altres coses perquè transmet una connotació molt negativa que és el que es vol en aquesta campanya, denunciant el muntó d'”enxufats”, endollats, col·locats, apadrinats i clavats pel PP en l’administració valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!