Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

28 de novembre de 2009
5 comentaris

Una brillant argúcia de l?espanyolisme

La maniobra de l’editorial conjunt a favor de l’estatut sembla més aïnes un estratagema per intentar frenar adhesions a les consultes per la independència. Fins ara l’única manera de fer-hi front des d’Espanya era negar el dret democràtic de decidir. A la dreta i al neofalangisme ja fa per ells, traure els tancs per aixafar les urnes. Més incòmode s’hi troba l’espanyolisme “progressista”, a qui no li para gens bé posar vetos i censures al dret de vot.

Així, doncs, calia una argúcia que permetera traure pit i alhora piscar adhesions a favor d’Espanya que podien decantar-se cap a la independència, ni que fóra en una consulta democràtica però sense valor vinculant. Per això és el PSOE català (si voleu, PSC) qui ha mogut els fils. Hi ha por que si les consultes recullen un suport massiu, encara que no siguen majories absolutes, tinguen un efecte de crida que, alhora, accelere el procés cap una consulta definitiva. Ara, amb el tuacte de l’editorial conjunt, una part del descontent que se’n podria anar cap a la independència pot repensar-s’ho davant la crida a “la dignitat” feta des de l’espanyolisme pro-estatut. L’èxit de l’estratagema serà major si a la fi el TC fa una retrallada curta, que no toque punts “essencials”. Llavors diran que Espanya s’estima Catalunya i respecta el seu estatut. I així una part dels qui podrien manifestar el seu malestar votant independència, se sentiran pagats i satisfets amb Espanya i l’estatut. I alguns alenaran. L’espanyolisme “progressista” és més intel·ligent i eficaç que no l’espanyolisme groller i desbaratat del PP, la Brunete mediàtica i companyia. A qui Espanya ha d’agrair la lleialtat és al PSC. La lleialtat i la intel·ligència.

I qui s’haja sumat a la festa per l’estatut dient-se independentista, que s’ho faça mirar.

  1. Estic d’acord amb les reflexions que fas en aquest article, la proba és que uns dies després de l’editorial conjunt, el PSC-PPSOE ha començat una campanya de mitings i propaganda massiva per recuperar el terreny perdut, i En Montilla ha tret pit amb unes declaracions ambigües però aparentment molt agossarades i cridaneres…..

  2. Des de la Segona República Espanyola, el PSOE és la força política espanyolista per excel·lència, és el més sòlid projecte polític espanyol. Més que el PP. A València encara són molts els que creuen que aquests mafiosos faran alguna cosa per la nostra llengua i cultura, i a Barcelona els regalen la Generalitat. Ah, i també són molts els que diuen que aquesta xusma és d’esquerres. 

  3. Quina dignitat pot conferir un estatut de submissió? Qui necessita relament l’estatut, Catalunya o el PSC-PSOE? La cossa és clara com un ull de peix! Els catalunyessos han d’adonar-se’n de l’engany i respondre en conseqüència. Mentre, ací baix, continuarem ballant al sò que ens marca Madrit. No tenim remei!

  4. El que passa és que no ho volen entendre. Confonen estatut per estatus. No volem nou estatut, volem nou estatus… amb s… Volem una terra lliure, una Catalunya independent, i cap llei orgànica espanyola….. perdó, estatut… ens farà lliures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!