ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GIRONA AMB LOPEZ TENA POT SER UN COP D?EFECTE

Sense categoria

La organització de Girona decideix ha confirmat que s’ha posat en contacte amb l’equip del jurista Alfons Lopez Tena (Osona decideix), per posar-se al capdavant de la consulta sobiranista que s’ha de celebrar en aquesta capital catalana el 25 d’abril.  El seu èxit a la comarca d’Osona, es un aval per fer d’aquesta ciutat com a capital de província espanyola, un bon cop d’efecte, i impuls pel món independentista, i per apropar-nos a l’objectiu somiat.

Els resultats del prestigiós jurista, i veu clara i important en l’independentisme a la consulta comarcal a Osona el passat 13 de desembre, no deixa lloc a dubtes de l’eficàcia i la rigorositat dels seus mètodes, amb un 41,7% de participació, davant el 24,5% de la resta de Catalunya, tot hi que evidentment cada lloc es un món,i no es el mateix un centenar llarg de municipis de totes mides a abocar els esforços en una sola comarca on Vic es la població més gran. De totes maneres obtenir una bona participació a Girona, i un SI massiu com han estat els resultats fins ara, seria un fet històric, i de gran importància emocional i efectiva, ja què serà una de les cireretes de les consultes del 25 d’abril, per la seva capitalitat espanyola, i com a ciutat de dimensions mitjanes.

Sembla que les converses estan força avançades, i en Lopez Tena tal com va fer a Osona es traslladaria a viure a Girona per coordinar les operacions, i aconseguir la unió de totes les forces impulsores, la implicació de totes les forces polítiques be sigui pel no o pel si, i una forta campanya electoral amb un càlcul aproximat de 1000 voluntaris per garantir una organització modèlica, i tocar la fibra a tots els racons de la ciutat.

Se’ns dubte un bon impuls per les consultes que ara viuen immerses amb la preparació de la següent onada el 28 de febrer, on fins ara més d’una trentena de municipis han confirmat la seva participació, totes les victòries son importants, però les ciutats mitjanes o grans per la falta de recursos i mitjans es fan més notables, l’èxit seria la cirereta del pastís, i què de segur encoratjaria a portar la macro consulta a la ciutat de Barcelona sense pressa, però amb la confiança dels redits obtinguts, i la feina ben feta.

No es pot repetir els retrets de les coses ben i mal fetes succeïts el dia següent del 13 de desembre, on la majoria no van estar a l’alçada de l’èxit obtingut, per això, i com a part clau del procés cap a la independència i la internacionalització del conflicte, es te que aprendre de les errades comeses, i en aquest cas confio en la rigorositat d’en Lopez Tena, al qual recordo la imatge obrint el col·legi electoral a Vic, i davant la petició de la premsa de repetir-ho per la foto, simplement va contestar “això es una consulta seriosa”, deixant am un pam de nas la premsa que s’ho mirava com si fos una anècdota qualsevol. Aquest es el caràcter que han de tenir les consultes  per arribar encara amb més força principalment a Europa i USA, ja que les reaccions espanyoles siguin quin siguin els resultats sempre seran de menyspreu, i no val la pena perdre ni un minut en la seva lectura.

En definitiva un nou impuls al procés de la societat civil que ha de portar les dreceres falses del president català a una realitat inqüestionable, i amb un caràcter moralment i realment vinculant pel seu pes democràtic.

 

 

 

 

  1. Albert, avui 100% d’acord.

    Com que amb les “coses de menjar no s’hi juga”, i les consultes són fonamentals malgrat no hi ha una dorrespondendència jurídica immediata, penso que LópZ Tena, té les qualitats, com el prestigi, la rigorositat i la seriositat, necessàries per afrontar aquests reptes.

    Tots amb ell!

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.