Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

22 de febrer de 2009
22 comentaris

Els neoblaveros són còmplices d?aquella violència

Està a punt de celebrar-se el congrés del Bloc. No vaig a dir que se me’n refot com queden. No se me’n refot. Si tant me s’hi donara no em prendria ni aquesta ni cap altra molèstia. Ha estat el partit hereu de la desapareguda UPV, on vaig militar un grapat d’anys. Què se’n puga fer d’aquesta herència, tenint en compte que hi vaig invertir temps, esperances i il·lusions, em dóna dret a opinar i a preocupar-me. Encara que en aquests moments és molt gran -diria que insalvable- la distància que ens separa, com a projecte social i com a projecte nacional.

Ho vaig dir fa anys, quan la UPV va celebrar el congrés de l’Eliana, l’any 1996, en què va posar els fonaments del Bloc, i ho he reiterat sovint, que el destí del BNV -destí anunciat i planificat- és convertir-se en una reedició “intel·ligent” d’Unión Valenciana. És la solució dels mediocres, dels qui no tenen conviccions fermes, voler imitar opcions més exitoses. El valencianisme catalanista ha estat un fracàs com a idelogia -retrauen- i el blaverisme -afirmen- ha aconseguit el suport del “valencisme primari”. Per tant, cal abandonar una idea i abraçar-ne l’altra; passar d’una jaqueta a l’altra, d’un imaginari simbòlic a l’altre. I sense cap mena d’autocrítica. Durant l’època que vaig militar en UPV sovint em menjava les mans a mossos de desesperació, i això que era un militant de base: no hi havia organització, ni idees comunes, a cada congrés posàvem una bandera nova: roja, verda, violeta… Al final, la culpa no és dels qui feren del partit un desorganitzat exèrcit de Pancho Villa, sinó de la ideologia, la “catalanista” és clar, per no dir que la culpa va ser del dimoni, a qui sempre se li encoloma la culpa de tot. La culpa del fracàs del nacionalisme valencià mai no ha estat, doncs, la desorganització, l’erratisme, la incompetència, és a dir, la culpa no ha estat mai dels polítics que durant anys foren els responsables del partit, i que a la fi, mediocres i covards, han dit que la culpa era del catalanisme i s’han llevat l’espart de l’ala.

Potser no serà en aquest congrés que el Bloc assumirà majoritàriament l’imaginari simbòlic blavero contra el que des de la UPV lluitàrem, perquè representava el que representava: els símbols d’un mostre polític creat per l’espanyolisme per a destruir el nacionalisme valencià com a opció política arrelada a la gent i al territori. Tanmateix, tard o d’hora el Bloc acabarà assumint, íntegrament i per unanimitat, l’imaginari simbòlic blavero: himne, bandera i, fins i tot, l’anticatalanisme visceral amb què tants èxits va aconseguir, tot i que no serà igual de furibund. De fet, ja fa temps que van assumir “descatalanitzar” el partit, i el final conseqüent no pot ser altre que bandejar, definitivament, qualsevol indici d’aquell catalanisme primigeni per poder assemblar-se, com més millor, a la fórmula d’èxit que pretenen reinventar o ressuscitar: Unión Valenciana.

En la mesura que he estat militant d’organitzacions polítiques durant la transició, en particular del nacionalisme valencià, que he viscut en “carn viva” la batalla de Vaència”, m’ix dels collons indignats dir-los a tota aquella rècua d’intel·lectualets blaveros que ara són l’àmina del Bloc, i algun de ressuscitat, que s’ha de ser un gran refill de puta -o un reignorant al servei de l’espanyolisme més cabró- afirmar que la UPV (expressió política primera d’això que alguns cagandanes de la política en diuen “fusterianisme polític”) bandejava les expressions populars del poble valencià, que érem, doncs, “massa intel·lectuals” i altres collonades per l’estil. Això li ho retragueren en una ocasió al malaguanyat Toni Mestre, i ell, indignat, va dir que això era mentida i de les miserables, que si abandonaren les falles -era el seu cas- va ser perquè els tragueren per la força de la violència. El fracàs polític del nacionalisme valencià, doncs, va ser conseqüència de dues causes: de la incompetència dels polítics propis i de la violència salvatge que practicaren contra nosaltres els espanyols. ¿Qui s’ha oblidat de les bombes, de la manipulació i els progroms instigats des dels principals mitjans de comunicació? Per a mi, que vaig viure la violència d’aquells anys, i aquella por encara no me l’he poguda arrencar del cos, els qui fan “revisionisme” d’aquella circumstància, assenyalant falses culpabilitats per a justificar els seus incomprensibles viratges polítics, són còmplices d’aquella violència, si a la fi assumeixen les seues conseqüències i culpabilitzen les víctimes en comptes d’assenyalar els botxins.

El blaverisme no ha estat mai expressió “primària” del poble valencià. Qui pensa que l’èxit polític del blaverisme és conseqüència d’haver sabut connectar amb aqueix valencianisme “primari” -banal- és certa jovenalla que, òbviament, no té memòria històrica i es creu el que la mediocritat li ha contat per a justificar el seu fracàs polític. El blaverisme va ser un invent creat en els laboratoris de l’espanyolisme, i era en essència groller, agressiu, analfabet, incult, intolerant, furibund, visceral, violent… En definitiva, un franquenstein espanyolista, un monstre. I qui millor representava aquesta imatge era Vissente González Lizondo. He llegit l’article que uns dels “intel·lectuals” del neoblaverisme del Bloc, Vicent Baydal, ha publicat al periòdic Levante-EMV i al seu Blog: Valencianistes. En acabar-lo de llegir, he recordat un capítol dels Simpson en què al desgavellat de Homer li extreuen un llapis del cervell i tot d’una es torna intel·ligent i fins i tot culte. Així són els jóvens “intel·lectuals” del neoblaverisme del Bloc: com si a Lizondo li hagueren tret el llapis del cervell. Però al final Homer Simpson va tornar ser Homer Simpson, i Lizondo sempre serà Linzodo i les seues banderes representen el que representen.

Dic a Baydal i companyia: sigueu valents si voleu ser lladres. No feu acusacions injustes per a justificar el vostre ideari polític. Jo tinc memòria històrica i sé quines banderen enarboraven els feixistes valencians, sé com corria la violència i la por per la ciutat de València. Si digueu que ara cal abraçar l’ideari i els símbols dels qui practicaven aquella violència, si sou tan indecents i tan miserables com per acusar-nos del fracàs d’aleshores per pensar com pensàvem i com pensem – i ho fem sense vergonya i sense por a pesar de la violència-, no em disculparé per a dir-vos que sou una colla de  malparits si a la fi justifiqueu el garrot i qui va empunyar-lo contra nosaltres. Vergonya, cavallers, vergonya!

 

La imatge l’he amprada d’Antiblavers.

  1.  Tant i tant hi insisteixes que ja no sé que pensar. Torne a repetir allò que he escrit diverses vegades en el teu blog: TOTS ELS VOTANTS DEL BLOC QUE HI HA AL MEU ENTORN NO SÓN BLAVERS COLLONS!!!!!!!!!!!!!!!
      Però ja em fas dubtar. potser passa allò tan típic, que els dirigents van per un costat (com passa amb ERC  a Catalunya) i allò que anomenem les bases, per un altre.
     Però, fins i tot conec tres o quatre persones de les que paguen quota (éa a dir, afiliats) fel BLOC, i són independentistes i progressistes.

     Una altra possibilitat és que jo no entenga ja res de res, que també és possible.

     En fi, i mentrestant tenim al PP carregant-sho tot: l’educació pública, la sanitat.

     no continue perquè ja tinc gairebé l’esponja al clatell.

    Salut a tothom.

  2. Que tu en aquest escrit acuses algú de ser “groller, agressiu, analfabet, incult, intolerant, furibund, visceral, violent” tindria la seua gràcia si no fóra perquè no en té gens ni miqueta.

  3. Tampoc a mi m’agraden els insults, però reconec que Cucarella, una vegada més, la clava enmig de la diana. És per això que els del Bloc (afiliats, amics, simpatitzants o saludats) us fiqueu tant nerviosos quan Cucarella parla sobre el Bloc doncs us retrata perfectament i deixa ben clares les vostres contradiccions. Us imagine llegint els post de Cucarella amb la cara vermella del qui se sap que l’han pillat i que corre el risc de fer el ridícul quan digua “jo soc del Bloc” o “jo votaré al Bloc”. I si no, si us plau, responeu amb arguments sòlids al seu post, doncs encara no he vist ningú que ho faça.
  4. Certament Toni, les coses es podrien dir amb “millors formes” i uns i altres t’hauríem fet el mateix cas, però jo, com tu ben saps, fa molts anys que reivindique l’exabrupte i celebre que en aquest cas t’hages expressat aixina. Els requionalistes del BLOC han guanyat i la millor resposta és: aneu-se’n a cagar!
    (La força real del BLOC, els pobles, no estan gens per la faena requional, però la manca d’ambició i de coordinació entre ells els ha impedit i els impedirà prendre les regnes. Tornaran del congrés remugant i dient “Ja s’ho faran, nosaltres seguirem a la nostra”)
    Malgrat tot, la nostra esperança i la nostra possibilitat encara són les gents del BLOC no requionalistes. (Quan a les properes autonòmiques es queden fora, tal volta els afiliats se n’adonen que cal assaltar la direcció)
    (També saps que Esquerra, amb PV o sense, no és cap solució)

  5. Com sempre, has dit la teua (i molts valencians pensem així) sense mossegar-te la llengua. Som molts els que et llegim i com a valencià que sóc, estic orgullós de comptar amb un escriptor valencià en llengua catalana tan bo. Per favor, no deixes d’escriure mai.

  6. Dius:

    Jo tinc memòria històrica i sé quines banderen enarboraven els
    feixistes valencians, sé com corria la violència i la por per la ciutat
    de València.

    Series capaç de mirar-los als ulls i dir-los que són feixistes?

     

    Salut i País Valencià!

    Com dirien els sva-ters… no ens furtareu l’esperança!

  7. Només dir que el BLOC accepta la senyera amb blau des del primer congrés (el fundacional) on a la ponència política es feia menció directa.

    També dir-vos que he vist propaganda electoral del BLOC del 99 en castellà i on es parla de Comunitat Valenciana… sí que som burros els neoblavers del BLOC, que, sent segons el senyor Cucarella cada vegada més, enlloc de “Blaveritzar” el partit, estem “catalanitzant-lo”. No serà que allò dels blaus i els quatribarrats ja fa olor a naftalina?

    “Tot símbol valencià no assumit per nosaltres serà utilitzat contra nosaltres”- Jo, neoblaver del BLOC, de la capital que no ha eixit mai de l’horta, que se fa palles amb la foto de lizondo, que és de dretes i que menja xiquets.

    “aspai! que venen els neoblavers!!” déu meu… quant de “modus operandi blaver” es gasta per estes sacrosantes terres de catalanitat impertèrrita on les persones queden en evidència per les seues paraules i les seues formes.

    Amadeu.

  8. I eixe “valencianisme primari” és l’anticatalanisme i la violència?
    Sense anar més lluny, no cal remuntar-nos a la “transició” ni a la Batalla de València: l’any 2004 vaig acudir al Palau de Congressos per veure un míting d’Esquerra. La Policía Nacional espanyola ens tenía a nosaltres, els assitents, encerclats, mentre al davant del palau un centenar de blavers feixistes, amb banderes blaveres i espanyoles (sempre van juntes) campàven per on volíen, lliurement, mentre es dedicàven a insultar-nos i dir-nos de tot el que es venía al seu curtet cervell. Vàig haver d’eixir de les instal·lacions abans de que s’acabara el míting. A la porta del palau ja hi havía ben poca policía. Isquí tranquilament cap on tenía el cotxe aparcat, i aleshores, davant la vista dels policíes, un grup de quatre o cinc individus, entre ells xicones també, arrencàren a còrrer darrere meu insultant-me “rojo, cabrón, hijodeputa catalanista de mierda, etc, etc”. Vàig còrrer més que ells, fins que per fí em donà temps d’agafar el cotxe i eixir d’allà cagant òsties. Per sort no m’enxampàren, perquè anàven armats amb pals. Tot passà davant la mirada de la Policía Nacional espanyola. Els seus crits, els dels agressors, s’escoltàven ben fort, tant com els meus contestant-los, i la policía no en féu res per venir a interessar-se pel que passava.
    Baydal: És eixe el valencianisme primari? És amb això amb el que voleu connectar? Amb la violència verbal i física, amb el segregacionisme violent? Amb l’apartheid d’una part del poble valencià? Amb la por? Fes-t’ho mirar.
    Nosaltre volem integrar. Jo no rebutge ningú per parlar castellà, i si no m’agrada m’aguante, però eixa gentola no ens vol al nostre propi país.
    Salut i llibertat.

  9. Ma que ets valent, Cucarella! Acaba amb tots estos recontrafilldeputes neoblavers il·lustrats, home, que són la lacra d’esta societat.

    Jo el que no entenc és com no envieu a pastar fang a este “uelo” caducat i la seua colla de llepons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!