Cop de CUP

Viatge a l'ànima i a les arrels de les Candidatures d'Unitat Popular

16 d'octubre de 2012
Sense categoria
1 comentari

COP DE CUP | A les llibreries, el 13 de novembre

[Així arrenquem]
Benvinguts i benvingudes al blog de ‘Cop de CUP’. Un projecte que neix el juliol de 2011, dos mesos després de les eleccions municipals del 22M, quan Edicions 62 ens encarregava un llibre d’aproximació i divulgació sobre la CUP. El juliol de 2012 i rere centenars d’hores i desenes d’entrevistes, lliuràvem un excessiu original de 1.000 pàgines. El proper 13 de novembre ‘Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les Candidatures d’Unitat Popular’ veurà la llum en una edició de 400 pàgines. Aquest blog està habilitat per l’editorial i els autors per donar sortida a tot el ric material que no surt a l’edició impresa i que pot ser d’utilitat per al lector interessat.

[Text de presentació]
El lector té a les mans una primera aproximació sobre la CUP. La Candidatura d’Unitat Popular, com a concepte polític operatiu. Projecte i proposta d’unitat popular com a expressió de la voluntat d’arrelament a la vida municipal. El primer llibre on parlen i s’interpel·len la història, el present i les alternatives de futur de l’expressió audaç i renovadora del municipalisme que veu, en la independència i la transformació social, els eixos indestriables de la lluita de les classes populars als Països Catalans. El primer llibre on afloren les contradiccions internes, els desafiaments i les conviccions, la teoria i la pràctica política, els trets personals i la composició col·lectiva d’una organització petita, però vista ja, per propis i estranys, com un dels fenòmens més trencadors de la política catalana dels últims anys.

De Josep Fontana a Fèlix Riera, de Montserrat Tura a Ramon Tremosa, de Lluís Cabrera a Eva Serra, de Bru de Sala a Gemma Calvet, de Salvador Cardús a Joan Subirats i fins a Arnaldo Otegi, Cop de CUP recull fins a vuitanta opinions i una anàlisi acurada sobre la força emergent de les eleccions municipals del 2011.

  1. Crec que el llibre hauria de sortir com a mínim 15 dies abans per tal que hi hagués temps a fer-lo córrer, a llegir-lo en profunditat i a donar-li temps de fer el circuït boca-orella. És clar que té recorregut més enllà de les eleccions, però tant el llibre com el 25N són dues ocasions molt bones per donar a conèixer d’una manera molt ampla el que és la CUP i el projecte d’Unitat Popular, i sumades multiplicarien els seus efectes.
    A més, pel que es va veient en aquest bloc, fa tota la pinta de convertir-se en un dels llibres que poden explicar millor l’essència, les arrels i les esperances d’aquesta proposta. O sigui, que promet bastant.
    I val a dir que a nivell editorial estem perdent la partida: tots els assajos independentistes que hi ha ara sobre les taules de novetats són d’aquest nou independentisme transversal i economicista d’Espanya ens roba i prou.
    Com a llibreter sé que es difícil a aquestes alçades avançar la data de publicació i distribució però també se que es pot fer (digueu als de l’editorial que encara farien més negoci, que això els fa venir salivera). Avançar la sortida de “Cop de CUP” pot ser un gran què pel llibre i per la candidatura.

    Amb tot, endavant i molta sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!