31 de gener de 2013
0 comentaris

STOP PRESCRIPCIÓ

STOP PRESCRIPCIÓ

COMPROMÍS ET FACILITA EL FORMULARI DE RECLAMACIÓ

¿Sabies que la Generalitat pot deixar sense abonar les ajudes impagades si passen 4 anys de la seua concessió?

La manera d’evitar-ho és presentant una reclamació davant la conselleria competent.

Milers de persones, empreses i famílies pateixen dia a dia els impagaments de la Generalitat. Des d’esta pàgina, volem informar als beneficiaris d’ajudes impagades de la necessitat de presentar reclamacions per a evitar que als quatre anys prescriguen les obligacions de la Generalitat. Si tens algun dubte, pots posar-te en contacte amb el regidor de Compromís per l’Alcúdia Paco Sanz sanzcavero@hotmail.com

Què és la prescripció

La prescripció és una figura legal que determina que les persones beneficiaries d’ajudes o subvencions impagades, poden perdre-les definitivament als quatre anys de la seua concessió.

L’impagament generalitzat de la Generalitat a milers d’ajudes des de fa anys ha provocat que moltes d’elles s’acosten -o superen- el límit de la prescripció.

La manera de reiniciar el compte enrere de la prescripció és presentar una reclamació formal davant la Generalitat, documentant la concessió de l’ajuda.

En quant a les obligacions de la Generalitat Valenciana, la prescripció està recollida en l’article 18 de la Llei d’Hisenda Pública:

Article 18
1. El dret al reconeixement, liquidació i pagament de les obligacions ja reconegudes o liquidades prescriurà als quatre anys, comptats des del naixement de les obligacions o des del seu reconeixement o liquidació respectives.
2. L’exigència dels creditors legítims o dels seus drethavents, mitjançant la presentació de documents justificatius del seu dret, determinarà un nou inici del termini de prescripció.
3. Les obligacions a càrrec de la Hisenda de la Generalitat Valenciana que hagen prescrit seran donades de baixa en els comptes respectius, amb la tramitació prèvia de l’expedient oportú

La proposta de Compromís

Els constants incompliments del Consell del Partit Popular han convertit l’article 18 de la Llei d’Hisenda Pública en una gran preocupació per a milers de persones.

La principal solució a la problemàtica de la prescripció és comptar amb una Administració que complisca amb els seus compromisos i pague els seus deutes amb les persones. Així i tot, mentres eixe dia arriba, cal buscar alternatives per a que la Generalitat no puga evitar abonar el que es va comprometre a pagar.

Per això, el Grup Parlamentari Compromís va registrar, en Novembre de 2012, una iniciativa per a modificar la Llei d’Hisenda Pública Valenciana i incloure el següent apartat:

“Amb caràcter imperatiu i previ amb 90 dies naturals d’antelació respecte al compliment del termini de prescripció recollit en el present article, la Generalitat haurà de comunicar als creditors legítims o els seus drethavents, el temps que resta per la prescripció i la forma en que poden presentar una reclamació que inicie un nou termini de prescripció

Amb aquesta proposta, es garanteix que aquell que compta amb una ajuda o subvenció reconeguda compte amb la possibilitat de reclamar i evitar la seua prescripció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!