5 de setembre de 2012
0 comentaris

PER DEFENSAR EL FUTUR. 15 DE SETEMBRE 2012 MARXA A MADRID

PER DEFENSAR EL FUTUR

 

15 DE SETEMBRE 2012 MARXA A MADRID

 

DECLARACIÓ DE LA CIMERA SOCIAL

Aquí pots consultar part del text  de la Declaració que es va aprovar el 25 de Juliol en la Cimera Social celebrada a Madrid.

 A Espanya, la situació és paradigmàtica. Els que van governar ahir van acabar assumint “per responsabilitat” els postulats del neoliberalisme. Els que ho fan avui van guanyar les eleccions amb un programa i governen amb un altre. Un descarnat exercici de frau democràtic que en el cas del Govern de Mariano Rajoy sembla no tenir límits. En poc més de sis mesos ha acabat amb l’arquitectura del dret laboral que va sorgir de la transició democràtica; fa més difícil la vida a les persones en atur; empobreix a la immensa majoria d’assalariats i pensionistes; es mostra hostil amb la immigració; nega el present i el futur dels joves; eixampla el territori de la desigualtat entre gèneres i torna a negar el dret de les dones a decidir sobre l’avortament; talla d’arrel la cooperació al desenvolupament; penalitza l’activitat dels autònoms; ninguneja la investigació i la ciència; abandona a les persones depenents i a els qui els atenen; arracona la cultura; deteriora els serveis públics i assesta un dur cop a l’educació i sanitat públiques; qüestiona i/o nega drets i llibertats en una acusada deriva autoritària; exhibeix una voluntat malaltissa de perseguir als sindicats i col·lectius de representació ciutadana; s’obsessiona amb el dèficit; oblida la inversió pública, l’activitat econòmica i l’ocupació; camina inexorablement cap als 6 milions d’aturats a la fi de 2012. I tot això per tractar de trobar la confiança dels mercats financers i de la Unió Europea, que no solament no aconsegueix, sinó que rep a canvi humiliació i menyspreu.

Ha arribat el moment de dir prou. Així ho demostren milers de ciutadans i ciutadanes que ixen al carrer en diferents punts del país -potser per primera vegada en molt temps- per defensar els seus drets. El 19 de juliol van ser milions de persones les que van omplir els carrers d’Espanya per rebutjar les retallades de l’Executiu. I a l’agost tornaren a eixir manifestar-se malgrat el període estival.

No anem a parar. Al setembre, les organitzacions que hem participat en la Cimera Social ens proposem intensificar la mobilització social i democràtica per fer-la més contundent i massiva. Recorrerem a tots els instruments que la Constitució posa a les nostres mans i expressarem el ferm rebuig de la majoria de la societat a unes mesures que arruïnen l’economia, contreuen el consum i falleixen el model de convivència dels últims 35 anys.

EL 15 DE SETEMBRE CENTENARS DE MILERS DE CIUTADANS I CIUTADANES MARXARAN A MADRID DES DE TOTS ELS RACONS DE LA GEOGRAFIA ESPANYOLA PER DIR NO A TANTA INJUSTÍCIA. Immediatament emplaçarem al Govern al fet que no perllongue ni aprofundeixe una política tan ineficaç com a injusta i convoqui un referèndum perquè la ciutadania es pronuncie sobre les mesures aprovades. Si no ho fa, serem les organitzacions de la Cimera Social les que duguem a terme la convocatòria d’una CONSULTA POPULAR i amb el resultat de la mateixa actuar en conseqüència.

AIXÍ NO ES POT SEGUIR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!