MÒNICA OLTRA A L’ALCÚDIA DIU QUE QUAN ESTIGA A LA GENERALITAT CALDRÀ AFRONTAR L’EMERGÈNCIA SOCIAL I L’EMERGÈNCIA DEMOCRÀTICA

Paco Sanz, candidat a l’alcaldia de l’Alcúdia, afirma que posaran en marxa mecanismes de participació directa, si Compromís governa en la pròxima legislatura

Mónica Oltra i Paco Sanz, defensen el multipartidisme davant les majories absolutes

L’acte celebrat per Compromís per l’Alcúdia amb la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i el candidat a l’Alcaldia de l’Alcúdia Paco Sanz, es va celebrar al saló d’actes de la Casa de la Cultura, ja que la Sala de Conferències es va quedar xicoteta, amb l’assistència de quasi 300 persones.

L’acte va ser presentar per Pilar Huertas, una de les persones que encapçalaran la llista electoral de Compromís per l’Alcúdia, que va dir que vivim en un país en el que s’ha instal·lat la decepció, el malestar i la tristor a causa de la pèrdua de qualitat de la nostra vida. En aquest sentit va afirmar que era el moment del canvi i que amb Compromís tornaria el somriure.

Paco Sanz, va definir a Compromís com una aposta clarament valenciana, que s’identifica amb els valors de l’esquerra i de l’ecologisme. El regidor de l’Alcúdia va dir que “aquesta legislatura ha sigut la primera en la que a l’Alcúdia cap partit ha tingut la majoria absoluta i us puc assegurar que ha estat una bona experiència, ha sigut positiu per al nostre poble. Les majories absolutes són coses del passat, no són bones per a la democràcia. Al nostre País, han sigut nefastes. La societat és plural, les institucions han de ser també plurals. La situació a l’Alcúdia ha permès el diàleg, la negociació i el consens. Les decisions aquesta legislatura no les ha pres un sol partit, sense comptar amb ningú més.”

El candidat de l’Alcúdia va dir que hem avançat en molts temes, però que encara es pot avançar més en temes clau, com la transparència, i sobre tot, en participació. “Si governa Compromís a l’Alcúdia en la pròxima legislatura no es prendrà cap decisió important sense comptar amb els interessats, amb vosaltres, amb els persones i associacions de l’Alcúdia. Anem a posar en marxa mecanismes de participació que possibiliten decisions col·lectives.”

Mónica Oltra començà les seues paraules dient que és l’hora d’eixir de la foscor i caminar cap al canvi polític que ja s’ha produït en la societat perquè han canviat les majories socials. És el moment de canviar un poder que es projecta cap als altres d’una manera vertical. Volem construir un poder feminitzat i horitzontal, una democràcia participada.

“En els últims anys s’ha establit al nostre país un model elitista neoconservador, en el qual tenim els drets que podem pagar. Hem passat de ser ciutadans a ser clients, consumidors o usuaris. Primer ens feren creure que els nostres somnis els pagaven els bancs i ara que els drets els paguem nosaltres. Una societat no es pot construir sobre l’esquena llastimada d’un terç de la població. Una persona que no té recursos ja no pot ser ciutadà, s’ha convertit en un supervivent.”

Mónica va afirmar que quan estiguem a la Generalitat i des del minut zero caldrà afrontar l’emergència democràtica i l’emergència social a través de la renda garantida de ciutadania, els menjadors escolars, plans de conciliació i serveis socials municipals conveniats amb l’Ajuntament.

“Algunes fonts xifren en 12.000 milions d’euros els diners perduts per la corrupció, però hi ha un quantitat molt gran també perduda per la incompetència i la mala gestió. A dia d’avui tenim 14 exconsellers o expresidents imputats, jutjats o condemnats. En qualsevol acte de corrupció hi ha dues parts: qui corromp i qui es deixa corrompre. S’ha d’acabar amb les portes giratòries per a que les decisions dels òrgans públics no beneficien a empreses a les que van ministres i consellers quan deixen la seua activitat.”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *