L’ALCÚDIA CELEBRA EL DIA DE LA REPÚBLICA AMB UN BERENAR AL PARC DE LA II REPÚBLICA

Desenes de persones es reuniren per segon any consecutiu per celebrar aquest aniversari en el Parc de la II República

La celebració va consistir en un “Berenar Republicà” amb mona i xocolate, amb el que els alcudians i alcudianes participants, rememoraren l’alegria del poble quan en 1931 es va proclamar la II República.

Durant la celebració es va llegir un manifest, a càrrec d’Edelmir Galdón, mentre el músic Dani Miquel, acompanyat d’un jove tabaleter, tocava a la dolçaina l’Himne de Riego i la Muixeranga.

Seguidament els assistents es dirigiren a col·locar unes cintes amb els colors de la República en les dos plaques indicadores del Parc. Els regidors de l’Ajutament de l’Alcúdia, Paco Sanz i Pascual Ortega foren els encarregats de penjar les cintes.

El manifest llegit comencava dient: “El 14 d’abril de 1931 els carrers de l’Alcúdia, com els de tants altres esdevingueren una festa. Una autèntica explosió d’alegria democràtica. La proclamació de la II República va encarnar el somni d’un país capaç de ser millor que si mateix, i va reunir en un sol esforç a tots els que aspiraven a un esdeveniment de democràcia i de modernitat, de llibertat i de justícia, d’educació i de progrés, d’igualtat i de drets universals per a tots els seus conciutadans. Hui, huitanta-quatre anys després, evoquem aquell esperit amb orgull, amb modèstia i amb gratitud, i reivindiquem com a propis els valors del republicanisme, que segueixen vigents com a símbols d’un país millor, més lliure i més just.”

Finalitzava el manifest amb les següents paraules: “Hui celebrem aquest acte amb el record dels nostres pares,avis i besavis que lluitaren per una societat més justa i que ens inspiraren per a que després de la llarga nit del franquisme foren capaços de lluitar nosaltres també per un País Valencià vertaderament modern, laic, cult, igualitari, per la seua definitiva normalització democràtica, i pel progrés i el benestar de tots els seus ciutadans. I el celebrem amb un berenar per rememorar l’onada d’alegria que va recórrer els carrers en 1931 i que necessitem hui per propiciar el canvi que volem.”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *