6 de febrer de 2015
0 comentaris

L’ALCÚDIA APROVA UNA MOCIÓ DE COMPROMÍS EN LA QUE MANIFESTA EL SEU REBUIG PER L’ÍNFIM AUGMENT DEL SALARI MÍNIM

La moció de Compromís insta al Govern que el Salari Mínim arribe al 60% del salari mitjà i s’incremente en 2 anys a 800 euros

En els últimes 4 anys el salari mínim, fixat ara en 648 euros, només ha pujat un 1’1%

El plenari de l’Alcúdia aprovà amb l’abstenció del PP una moció de Compromís per l’Alcúdia que denúncia que el Salaria Mínim Interprofessional és el segon més baix de tota Europa, ja que acaba de ser superar per Grècia, i sols Portugal el té més baix que el nostre país.

Paco Sanz, regidor de l’Alcúdia i candidat a l’alcaldia per Compromís, criticà que l’augment del Salari Mínim per al 2015 siga de tan sols un 0’5%, és a dir 3’30 euros, passant de 645,30 a 648,60 euros. “Podria parèixer una broma, després de quatre anys de pràctica congelació, sinó fóra perquè estem parlant del salari que perceben 250.000 treballadors i que serveix de referència per al salari d’altres centenars de milers. Aquest insignificant augment no permet recuperar la pèrdua de poder de compra d’aquesta renda i no és coherent amb l’escenari de recuperació de l’economia espanyola que promulga el Govern. Cal tindre en compte que en els últims 4 anys el SMI ha augmentat tan sols un 1’1%.”

El SMI de 648’60 euros al mes, 2’70 euros per hora o 21’62 euros per dia, suposa una pèrdua de poder adquisitiu de les persones, els sous de les quals han baixat més del 10% des de l’entrada en vigor de la reforma laboral. A més, a més, cal tindre en compte que el salari mínim s’ha congelat en 2012 i 2014. Després dels importants augments realitzat entre 2004 i 2009, a partir de 2010, amb l’arribada de la recessió econòmica, el SMI ha perdut poder adquisitiu.

Segons la Carta Social Europea subscrita, però no complida per Espanya, el salari mínim hauria de ser del 60% del salari mitjà, el que equival en el cas espanyol a un SMI per sobre dels 900 euros. Per tal d’apropar-se a aquesta quantitat la moció aprovada per l’Ajuntament de l’Alcúdia recull la proposta dels sindicats de demanar un augment del 12,5% al gener de 2015 per arribar a 725 euros i un 10,25% al gener de 2016, aconseguint en aquesta data els 800 euros. Es tracta, a més d’eliminar la diferència del percentatge sobre el salari mitjà que representa el SMI a Espanya i a Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!