29 de gener de 2015
0 comentaris

L’ALCÚDIA APROVA ELS PRESSUPOSTS AMB ELS VOTS FAVORABLES DE COMPROMÍS I PSPV I EL VOT EN CONTRA DEL PP

El seu contingut, similar al dels últims pressuposts, reflecteix l’acord entre els dos partits en diferents àmbits

El Banc de llibres s’ampliarà a l’Educació Secundària Obligatòria el pròxim curs i s’habilitarà una partida per a pintar les 3 escoles públiques de la localitat

Per a Compromís la prioritat han de ser les persones i valora especialment les despeses en protecció social i en educació

L’Alcúdia, malgrat tindre un elevat deute, contret en passades legislatures, que va reduint-se poc a poc, està afrontant la crisi donant prioritat als serveis socials i l’educació, i evitant mesures traumàtiques com acomiadament de personal o pujades de taxes i impostos. Tot al contrari, les bonificacions introduïdes en les ordenances fiscals dels últimes anys, a proposta de Compromís, han tingut un caràcter social dirigides a les famílies, els joves, els desocupats o el comerç local.

Segons Paco Sanz, portaveu a l’Ajuntament, Compromís per l’Alcúdia, en una legislatura per primera vegada sense majories absolutes, ha tingut com a objectiu posar en el centre de la política municipal a les persones. Això ha sigut possible a través de l’acord amb el PSPV, que s’ha renovat en dues ocasions, que té el seu reflex en aquests pressuposts a l’igual que en els dels dos exercicis precedents.

Així els pressuposts aprovats mantenen les despeses en serveis socials, en un moment en el que moltes persones estan passant dificultats, destinant a despeses socials directes 140.000 euros, quasi el doble que a principi de legislatura, i amb el recolzament a iniciatives com el Banc d’Aliments, al que es destinaran per tercer any 20.000 euros o a la lluita contra la desocupació, per mig del Pla d’Ocupació, que comptarà enguany amb 50.000 euros que s’afegiran al romanent dels plans anteriors. Altres partides com les destinades al Pla de Compensació Educativa o a la Dinamització de la Biblioteca Municipal, creades aquesta legislatura, es mantenen en el present.

L’educació és l’altra gran prioritat de l’Ajuntament de l’Alcúdia, i després de posar aquest curs en funcionament el Banc de Llibres en els centres de Primària, ha pressupostat, a proposta de Compromís, 20.000 euros suplementaris per a posar en marxa el pròxim curs el Banc de Llibres a l’Educació Secundària Obligatòria, amb la intenció d’adquirir per aquest banc els llibres de les assignatures troncals. Igualment s’habilitarà una partida en el capítol d’inversions per a procedir a pintar les tres escoles públiques de l’Alcúdia: Heretats, Batallar i Les Comes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!