6 de desembre de 2014
0 comentaris

JOAN BALDOVÍ A L’ALCÚDIA RECLAMA UN FINANÇAMENT JUST PER AL PAÍS VALENCIÀ

Paco Sanz anuncia que fins el 15 de desembre, qualsevol persona podrà optar a ser candidat a les eleccions municipals de l’Alcúdia per Compromís

A la Casa de la Cultura de l’Alcúdia es va celebrar l’acte “Pregunta-li a Baldoví” en el que Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés de Diputats, responia a les preguntes dels assistents.

L’acte va ser presentat per Anna Pérez que, a més de fer un excel·lent resum d’algunes de les millors intervencions de Joan Baldoví al Congrés, va destacar la importància de la participació en la vida política i que els polítics donaren la cara i rendiren comptes davant els ciutadans.

Per la seua part Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, explicà el procés de primàries de Compromís que tindran lloc el 31 de gener i al que va convidar a inscriure’s en el cens a totes les persones que vulguen un canvi de veritat al País Valencià. Pel que fa a l’Alcúdia, anuncià, que Compromís per l’Alcúdia ha obert un termini, fins el 15 de desembre, per a que, tota aquella persona que vulga optar a ser candidat a les eleccions municipals per Compromís, puga fer-lo si comparteix els valors d’aquesta formació.

Paco Sanz, va destacar el paper de Compromís per l’Alcúdia en aquesta legislatura, la primera en la que no es governa amb majoria absoluta. Explicà el projecte de senyes d’identitat del PP, sobre el que l’Ajuntament s’ha manifestat en contra a proposta de Compromís, com un nou atac a la llengua i la cultura valenciana, arribant a establir procediments i organismes inquisidors als que no acaten el secessionisme lingüístic. Igualment va fer referència a les denúncies de Compromís sobre les retallades del Centre de Salut que durant el mes de setembre ocasionaren que la llista d’espera per al metge de medicina general arribara als 11 dies i que finalitzaren amb l’enviament d’un altre metge com a conseqüència de les pressions i denúncies realitzades.

Per la seua part Joan Baldoví va contestar durant més d’una hora a totes les preguntes formulades pels assistents i va denunciar la discriminació que pateix el País Valencià en matèria de finançament, que aporta a l’Estat molts més diners dels que rep. I posa d’exemple els darrers pressupostos generals en els que el País Valencià rebrà en 2015 un 6’9% de les inversions de l’Estat, quan la població valenciana representa un 10’8%, o siga que rebrem un 42% menys del que ens pertocaria. Aquest model de finançament, que tots reconeixen, ni el PP ni el PSOE volem canviar-lo, ja que la discriminació amb el nostre territori ha sigut efectuada pels dos grans partits.

Joan Baldoví va posar de manifest que moltes de les iniciatives de regeneració democràtica que hui es plategen han sigut reclamades i posades en marxa des de Compromís, com les dos iniciatives en les que la ciutadania podia decidir el sentit del vot del diputat o les esmenes que presentar, una d’elles la llei de reforma energètica. Igualment va denunciar les portes giratòries en la política que podien i devien ser prohibides per llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!